Porcat insta Territori a pronunciar-se sobre la granja

L'associació dels productors de porcí defensa l'explotació i lamenta que no es resolgui «amb diàleg»

07.03.2016 | 07:09

L'Associació Catalana de Productors de Porcí, Porcat, reclama al Departament de Territori que es pronunciï clarament sobre si accepta instal·lar noves granges de porcs als municipis. Segons explica el seu director, Ricard Parés, «l'Administració s'ha de pronunicar».
Ens consta que el Departament de Territori considera el sector porcí com un element important, i així ens ho va fer saber en la reunió que hem mantingut, però ha de ser clar i posicionar-se. No pot ser que doni autoritzacions però, a la pràctica, tenir-les aturades. Si no vol més explotacions, que ho digui però que no jugui amb els ramaders». Parés reclama això abans de la reunió d'avui dels detractors de l'explotació porcina de 2.300 porcs d'engreix al municipi altempordanès.
Porcat s'ha posicionat a favor del ramader i recorda que els productors de porcí «ja fa 15 anys que ens obliguen a omplir papers i més papers per justificar on van a parar els purins, però l'administració ha estat incapaç de gestionar aquestes dades i els ramaders han estat moltíssims anys esperant la resposta de validació dels plans. És més, l'administració pretén arreglar el problema de la burocràcia amb més burocràcia», lamenta Parés.

Des del diàleg
El director de Porcat afirma que volen resoldre aquesta problemàtica «des del diàleg i no des de la cultura del «no»». En aquest sentit, va lamentar que els col·lectius contraris a la granja no s'hagin posat en contacte amb ells per resoldre el tema però va mostrar mà estesa i voluntat de diàleg.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema