Un estudi elaborat per la UdG, en col·laboració amb la direcció General d'Afers Religiosos, ha fet una diagnosi de la diversitat religiosa a Figueres. Entre les conclusions, el document alerta que moltes de les confessions que hi ha a la ciutat necessiten nous edificis o millores als actuals perquè se'ls han quedat petits per acollir a tots els feligresos. En total, de les quatre Islàmiques estudiades tres requereixen un canvi, la de Testimonis de Jehovà i l'Església Apostòlica també els han quedat petites.

L'autor de l'estudi i sociòleg, Jordi Feu, diu que malgrat algunes de les mancances detectades Figueres pot fer bandera de no tenir problemàtiques greus en matèria religiosa i d'haver teixit bons vincles entre l'administració i les diferents comunitats per tal d'ajudar-les en el dia a dia.

L'alcaldessa, Marta Felip, per la seva banda, s'ha compromès a estudiar el document que acaben de rebre i a emprendre accions. «Aquesta eina ens ha de servir per analitzar si cal una concentració com preveia el Parc de les Confessions projectat, que els edificis siguin de promoció pública o si cal ajudar als diferents particulars. Ens servirà per tirar endavant aquell projecte o descartar-lo del tot», diu.