Un incendi que es va declarar a Cervera de la Marenda, prop de la frontera amb Portbou, va obligar a tallar la carretera N-260 durant cinc hores. L´incendi es va originar a la zona del coll del Frare i va pujar per una carena. Bombers va témer que el foc es descontrolés quan les flames van anar cap a la part catalana. Finalment, les flames van afectar molt pocs metres quadrats, uns cinc metres quadrats de part catalana.

Al lloc on es va declarar el foc al voltant de les dues del migdia s´hi van traslladar, a més dels bombers francesos, 22 mitjans terrestres i tres d´aeris dels Bombers i diverses agrupacions d´ADFs.La forta tramuntana va dificultar les tasques d´extinció de l´incendi i la mobilitat dels mitjans aeris. De fet, els bombers catalans i francesos van poder donar per estabilitzat, poc després de les cinc de la tarda, l´incendi que es va declarar al migdia a Cervera de la Marenda. A mitja tarda, el foc va entrar a Portbou i va posar en alerta els serveis d´emergència perquè, si no es contenia aviat, tenia un risc potencial molt elevat per culpa del fort vent que va arribar a ratxes de més de 130 quilòmetres per hora a la zona. La tramuntana també va impedir al final que els mitjans aeris poguessin treballar. Els Bombers van arribar a patir davant la possibilitat que el cap del foc saltés la carena, passés a la banda catalana i es pogués convertir en un gran incendi forestal.

Per poder atacar el foc, part dels Bombers es van mantenir a dalt la carena per frenar l´avenç de les flames. Es calcula que l´incendi de Cervera de la Marenda pot haver afectat una superfície de més de 5 hectàrees. Durant la nit estava previst un dispositiu de dos camions dels Bombers a la zona. Al Port de la Selva ahir al matí va cremar un canyissar i el foc es va aturar gràcies a la ràpida intervenció de Guàrdia Municipal, Adf, Protecció Civil i Bombers.