Era el tercer que faltava el presumpte cervell del cop. Els altres dos lladres -Ehsan Ulhaq i Mudassar Chaudhry- ja van acceptar una pena de 7 anys, un mes i 15 dies de presó. Però ahir era el torn de Jordi Riera Bosch, un exconstructor jubilat que estava fugit de la justícia perquè, en viure dins un cotxe, no li arribaven les citacions per assistir a la vista. Ahir va comparèixer a la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona per respondre de l'assalt violent del 19 d'abril de 2012 a Vila-Sacra, que va acabar amb la propietària de l'habitatge apunyalada al coll.

L'home va negar haver ordit un pla amb els altres dos acusats per assaltar l'habitatge sinó que, segons va manifestar, l'únic que pretenia és intimidar-los per aconseguir que li paguessin un deute que ell va quantificar d'entre 150.000 i 200.000 euros. La intenció era que els altres dos condemnats només preguntessin als residents del domicili de Vila-Sacra si tenien intenció o no de pagar. «A mi ja em coneixia i vaig pensar que no em faria cas», va assegurar.

L'acusat diu que els altres dos condemnats li havien demanat feina i que aquell dia els volia traslladar a Santa Margarida, on tenia la seva empresa, per si podia aconseguir que els contractés algun client i, per aprofitar el trajecte, es va aturar a Vila-Sacra per reclamar el deute.

Durant la seva declaració va assegurar que ell es va quedar al cotxe mentre els altres dos entraven dins la casa sense que ell sapigués què hi feien. És més, afirma que va saber de l'apunyalament a la propietària de l'habitatge quan li ho va comunicar la policia en detenir-lo. Admet haver deduït que havia passat alguna cosa greu quan va veure els altres dos condemnats sortir corrents de la casa, però no va fer preguntes. Els dos lladres van confirmar la major part d'aquesta versió.

La víctima va assegurar que va veure d0s encaputxats i que va forcejar amb el que li havia posat el ganivet al coll. Segons va relatar, si no l'arriba a empènyer, aquest l'hauria degollat. El tall que va patir va requerir 20 punts de sutura.