Ramon Llull, Franz Kafka i Josep Pla, llençats al contenidor blau

L´Ajuntament d´Avinyonet ha convocat per divendres el ple per donar explicacions

09.03.2016 | 08:01

Autors clàssics catalans com Ramon Llull, Bernat Metge o Joanot Martorell; altres més contemporanis, com Josep Pla, i fins i tot actuals, com Maria Mercè Roca i Núria Esponellà, han acabat al contenidor blau d´Avinyonet de Puigventós al costat de Franz Kafka, Manuel de Pedrolo o Plató. Són alguns dels llibres, per al govern, «obsolets» d´una llista del cens que es va acabar el 2011 i que xifra en 1.390 els volums que hi havia a les prestatgeries de la biblioteca als que s´hi haurien de sumar centenars més que no es van treure ni de les capses. L´Ajuntament ha demanat disculpes i divendres se celebrarà el ple extraordinari demanat per ERC per donar explicacions i on hi ha la proposta de cessar la regidora de Cultura, Júlia Gil.

El cens dels llibres es va fer en diferents etapes. Segons les fonts del Diari de Girona, la darrera persona que el va acabar el 2011 el va tancar amb els 1.390. Detalla per temàtica els llibres que, des de diferents donacions, van arribar a la biblioteca. Hi ha una àmplia col·lecció d´enciclopèdies, des de la Gran Enciclopèdia Catalana a d´altres de temàtiques. Filosofia, Lingüística, Ciència, Teatre en català, Geografia, Poesia o narrativa en català són altres classificacions que es van fer en el cens. Hi ha autors catalans, de la resta de l´Estat i l´estranger de diferents èpoques i moviments literaris.

Una de les donacions va ser la del músic Quimi Portet. Les obres completes de l´escriptor Josep Pla, però també hi apareixen les Obres Completes de Miguel de Cervantes; o La aventura de la vida. Crónica de viajes de Félix Rodríguez de la Fuente»; o els vint-i-set volums de la Catalunya Romànica de l´Enciclopèdia Catalana.

Al contenidor blau hi han acabat els clàssics catalans com Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell; Valter e Griselda i altres textos, de Bernat Metge; o Comedia del beato, de Ramon Llull. Apareixen al costat d´altres reconeguts títols com L´escanyapobres, de Narcís Oller; el K. L. Reich, de Joaquim Amat-Piniella; o Aloma, de Mercè Rodoreda. Un cop d´ull a la llarga llista de llibres de la biblioteca permet veure altres escriptors de renom d´arreu del món, com Tolstoi, Antonie de Saint-Exupery amb Pilot de Guerra; Camilo José Cela, o el recentment desaparegut Umberto Eco.

La majoria d´autors no podran lamentar-se pel poc valor que han donat a les seves obres. Però no sé què diran Maria Mercè Roca, Núria Esponellà o Josep Lluís Carod-Rovira, altres noms que apareixen. I altres que no han sortit de les caixes, de donacions com les de l´advocat Josep López de Lerma.

L´Ajuntament va decidir convertir la biblioteca en un espai de coworking pel poc ús que se´n feia i va optar per reciclar els llibres, una decisió molt criticada. ERC va demanar un ple, que s´ha convocat per divendres al migdia. A banda de les explicacions, es demana cessar la regidora i crear un espai de sala de lectura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Jordi Masquef, regidor a Figueres.
El PDECat avança en una llista liderada pel regidor a Figueres Jordi Masquef

El PDECat avança en una llista liderada pel regidor a Figueres Jordi Masquef

L'altre aspirant inicial a liderar el partit, Josep Maria Marcé, ha fet un pas al costat i els dos...

Tres lladres estaborneixen amb una pistola una conductora i li roben el cotxe

Tres lladres estaborneixen amb una pistola una conductora i li roben el cotxe

Els fets van passar a Siurana - Van fer veure que necessitaven indicacions per arribar a l'estació...

Figueres incorpora la nova sala Erato a la xarxa d´equipaments de la ciutat

La nova sala de l'Erato s'incorporarà a la xarxa d'equipaments de la ciutat amb la seva posada en...

El ple aprova que el Consell entri a Fisersa, enmig de crítiques

El ple aprova que el Consell entri a Fisersa, enmig de crítiques

El ple extraordinari d'ahir va aprovar també només amb la CUP en contra el concurs pel nou pavelló...

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Enllaços recomanats: Premis cinema