Bosques Sostenibles, l'empresa de gestió ambiental que està especialitzada en iniciatives de medi ambient i sostenibilitat va començar dissabte un projecte de repoblació forestal al parc natural de Cap de Creus. Ara se'n plantaran 425 per repoblar 50 hectàrees dins el paratge a la Serra de Rodes.

La majoria dels arbres, uns 400, s'han plantat amb l'acord de col.laboració amb una empresa, Viglya, que cada any destina una part de la seva facturació a projectes de conservació mediambiental. La resta són iniciativa particular de l'escriptora Tere Puig, autora del conte Soñé que era un árbol que ha volgut «retornar a la natura una part del que li van prendre en préstec, tancant així el cercle».

Les primeres 425 alzines sureres, pins blancs i pinyoners ajudaran a repoblar les cinquanta hectàrees. La plantació, segons l'empresa, «té com a principal objectiu millorar la biodiversitat e la zona mitjançant l'augment de la cobertura forestal, la creació d'un paisatge més divers». Això ha de facilitar «la supervivència del nombre més gran d'espècies de flora i fauna, la creació de sòl fèrtil i la reducció de l'erosió, que contribueixi a reduir els efectes del canvi climàtic i la regresió de la vegetació a la zona». El projecte és obert. Segons Boscos Sostenibles, «hem començat a plantar de la mà de Vilglya però esperem que altres empreses compromeses amb el medi ambient s'hi sumin al llarg de l'any». L'objectiu és plantar «milers d'arbres». Bosques Sostenibles gestiona de forma sostenible projectes de reforestació, conservació i recuperació del medi.