Necrològica d'uns llibres

«El desmantellament de la biblioteca ha suposat que els dos mil llibres que la formaven anessin a parar al contenidor de paper»

14.03.2016 | 07:14

En el diari El País del divendres 4 de març de 2016, hi ha un article titulat «Una heroïna del s. XXI». La protagonista, la Malala Yousazfai, em sembla que quasi tothom sap qui és, va guanyar el Premi Nobel de la Pau l'any 2014. La comentarista Bárbara Celis, diu, entre altres coses que als talibans els espanta més una nena amb un llibre que un dron. Ella, la Malala, va voler defensar el dret a l'educació de les nenes i aleshores no van dubtar a disparar-li diversos trets. Va estar a prop de la mort, per defensar la llibertat de poder estudiar. Aixó passava el mes d'octubre de 2012 a Mingora.

Resulta doncs, que l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós ha tancat la biblioteca per convertir-la en un espai de coworking (centre de treball cooperatiu).

El desmantellament de la biblioteca ha suposat que els dos mil llibres que la formaven anessin a parar al contenidor de paper (vegin el Diari de Girona del divendres 4 de març de 2016).Els responsables d'aquesta barbaritat (per no comentar coses pitjors) esperen doncs que els talibans assabentats d'aquest fet els premiïn?

L'escriptora Rosa Montero molt sovint en els seus articles del suplement del diari El País, parla del que representa el llibre: Què faria jo sense els meus llibres? I jo dic el mateix. És el millor amic fidel que un pot tenir.

Mai et defraudarà i és el mitjà de comunicació que tothom té a l'abast. Només de tenir-lo a les mans et transmet sensacions de tranquil·litat en l'esperit, per no dir la flaire dels fulls de paper que ens transporta. Ara que sóc gran sempre hi ha la seva companyia.

Quina pena em fan doncs els responsables d'aquesta malesa. Cap d'ells no recorda els llibres de contes de l'àvia o la mare, quan es comença ja a estimar-los?

Senyors, estem en el segle XXI i se suposa que som més civilitzats que aquests talibans. No vulguin matar aquesta màgia de la literatura. Mai la vida sense cap llibre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema