Roses pagarà 2,2 milions d'euros per evitar l'enderroc de la part superior de l'edifici Royal Marine II de Santa Margarida. És l'acod al que ha arribat amb els veïns del Royal Marine I que van denunciar als tribunals que era més alt del permès pel planejament. Amb l'acord s'evita l'execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'Ajuntament va anunciar el mes d'octubre que reservava una partida perquè estava negociant amb els denunciants. Finalment s'ha tancat l'acord i dilluns es porta al ple l'aprovació del conveni de resolució convencional i extrajudicial. Això tancaria un litigi i evitaria l'enderroc. És el que ordenava una sentència del 7 d'octubre de 2008 del TSJC.

El tribunal va ordenar l'enderrc de la última planta de l'edifici. S'havia intentat un conveni anterior durant el mandat de Magda Casamitjana (2007-2011) i el tribunal el va rebutjar. Més tard es va intentar legalitzar, sense èxit, i fins i tot el TSJC va començar una investigació per què no s'havia complert la sentència. L'Ajuntament sosté que surt més econòmic l'acord que enderrocar la última planta.