L'Ajuntament de Roses ha començat les obres per adequar un aparcament al peu del Castell de la Trinitat que permeti arribar-hi a les persones amb mobilitat reduïda o en moments de climatologia adversa. L'espai disposa de 27 places d'estacionament. Les obres tenen un pressupost de 272.000 euros i compta amb una subvenció de 85.000 euros de la Diputació de Girona.

El recinte del Castell disposava fins ara d'una àrea d'aparcament, però sobre la carretera del Far. Des d'aquí s'havia de continuar a peu per una llarga escalinata que connecta amb la fortificació al capdamunt del turó. Això dificulta l'accés a determinades persones o en moments de fort vent o pluja. Per això, l'Ajuntament ha començat els treballs per incorporar el nou aparcament. Se situarà a la part superior del recinte, al costat de l'entrada principal, i tindrà accés des del carrer Antoni Canals. L'espai s'ha projectat obert i semisoterrat per minimitzar l'impacte visual.

L'aparcament estarà format per una planta semisoterrada amb coberta transitable amb una superfície de 594 metre quadrats amb capacitat per a 27 vehicles, 14 a la planta semisoterrani i la resta a cel obert. El projecte preveu també l'ampliació del vial d'accés per facilitar el trànsit rodat fins al nou aparcament.