Fira del Vaixell d'Empuriabrava, tot un referent al món nàutic

La Fira del Vaixell està considerada un referent en la nàutica d´ocasió i atrau cada any milers de visitants

16.03.2016 | 07:23
Fira del Vaixell d'Empuriabrava, tot un referent al món nàutic

Del 19 al 27 de març, coincidint amb les Festes de Setmana Santa, es celebrarà al Port de la Marina d´Empuriabrava la 28ª edició de la Fira del Vaixell d´Ocasió.

La Fira del Vaixell està considerada un referent en la nàutica d´ocasió i atrau cada any milers de visitants, tant del país com estrangers.

La Fira te els seus orígens als anys 80, època en que es venien molts barcos nous i les nàutiques per tancar vendes, es quedaven els vaixells usats dels clients , omplint les seves naus d´embarcacions de segona mà.

Els impulsors de la Fira del Vaixell van ser Motonàutica Rodríguez, Motonàutica Llonch, Nàutic Luís i Helimotor, que van engrescar a la resta de nàutiques del Municipi i l´any 1980 van inaugurar la primera Fira que es va anomenar "Expobarco".

Aquest certamen es va celebrar en dues ocasions a la zona del Port de la Marina.

L´any 1991 Cegra Internacional, S.L., empresa responsable del Port de la Marina va agafar el timó i va organitzar una nova edició que va tenir força èxit.

En aquells anys eren únicament les empreses del Municipi i Roses les que venien a vendre les seves embarcacions però l´embranzida que va agafar la Fira va propiciar a que s´hi anessin afegint cada any noves empreses fins convertir-la en el que es actualment, la Fira d´embarcacions d´ocasió més gran que es celebra a tot l´Estat.

I es que la d´Empuriabrava es tot un referent al món nàutic que fa desplaçar clients d´arreu fins Empuriabrava on a més de poder adquirir una embarcació poden passejar per la Marina més gran d´Europa.

Per navegar per primera vegada, es aconsellable començar per una embarcació de segona mà de pocs metres i una vegada s´ha dominat l´art de navegar, es quan toca pensar en canviar-la per una de més eslora.

Enguany, seran 35 les empreses expositores, que posaran a la venda les seves millors ofertes en embarcacions d´ocasió.

25000 m2 d´exposició

A flot i a sec es podran visitar vaixells de tot tipus, des de l´auxiliar de 2m fins a la motora de més de 17m. Vela, motor, jet-ski, tot reunit en un sol espai perquè el client pugui escollir l´embarcació que més s´adapti a les seves necessitats i pressupost.

En aquesta nova edició les empreses nàutiques que presentaran les seves millors ofertes esperen poder sorprendre als clients interessats, oferint embarcacions en molt bon estat a preus imbatibles.

Durant els darrers anys s´han assolit números de rècord tant amb unitats exposades, prop de 450 unitats, com amb percentatge d´operacions tancades durant la Fira :22-25%.

Enguany el Port ha realitzat uns canvis estructurals i això ha d´afavorir la presencia d´embarcacions de entre 10 i 15 metres a l´aigua. Aquestes embarcacions enguany estaran a peu de moll.

La majoria d´embarcacions d´ocasió que s´exposen a la Fira d´Empuriabrava, son fruit de vendes de barco nou. Les nàutiques han acceptat la embarcació del client a l´hora de fer la venda de barco nou.

Durant els darrers anys i degut a la crisi mundial, la venda de barco nou també es va veure afectada i això ha fet que les nàutiques tinguin menys oferta de barco d´ocasió.

Amb la voluntat de poder oferir el millor producte, a la Fira 2016 es preveu que hi hagi amplia oferta d´embarcacions Milla Zero.

Les Milla Zero son embarcacions noves o seminoves que els empresaris posen a la venda a un preu inferior del que costarien noves. A la fira se n´hi podran trobar de diferents marques i models.

Aquest tipus d´embarcacions estaran degudament identificades amb un rètol.

Varis son els factors que propicien l´èxit en cada edició de la Fira:

Dates : Que la seva celebració coincideixi amb les festes de Setmana Santa.

Expositors : Que els expositors siguin professionals nàutics amb molta experiència que preparen i seleccionen amb molta cura les embarcacions que posen a la venda.

La disponibilitat: Totes les embarcacions que es posen a la venda estan a punt per navegar. El client pot adquirir la embarcació i posar-la a l´aigua durant la setmana següent a la finalització de la Fira.

Post-venda: Els expositors nàutics donen servei post-venda complementari, des de la tramitació de la documentació fins el canvi d´oli o la neteja.

La edició 2015, va ser una edició en la que ja es va notar un augment de vendes referent a la edició anterior i s´espera que enguany tant les visites de clients interessats com el percentatge de vendes sigui igual o superior.

Com ja es tradicional, durant la setmana de la Fira l´escola Nàutico-Pesquera de la Generalitat amb la col·laboració de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d´exàmens pels títols de Patró Bàsic i Patró d´Embarcació d´Esbarjo. Els exàmens tindran lloc al Centre Emprèn el dia 23 de Març.

El web www.firavaixell.com es va actualitzant amb tota la informació relativa a la Fira : expositors, plànols, llistat d´embarcacions? I també un cercador d´embarcacions a la venda de les empreses participants.

La novetat més destacada en la 28ª edició de la Fira del Vaixell es la creació de la revista oficial de la Fira on s´hi podrà trobar tota la actualitat referent a la Fira.

La Fira estarà oberta al públic des del dissabte 19 fins el diumenge 27 de Març. De 10 del matí a 7 de la tarda sense interrupció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema