L'acusat de matar la dona a ganivetades a Sant Pere diu que ella el va atacar primer

Musa Baldeh va dir que feia mesos que s'havien separat i que quan va arribar a casa ella l'esperava amb un ganivet

16.03.2016 | 07:23
L´acusat del crim durant la seva compareixença al judici d´ahir.

L'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador el novembre del 2014 assegura que va ser en defensa pròpia. Musa Baldeh, que s'enfronta a 23 anys i mig de presó, va declarar ahir durant el judici a l'Audiència de Girona que ja feia mesos que s'havia separat de la víctima, amb qui tenia tres fills, tot i que encara convivien. Baldeh havia decidit tornar al seu país d'origen per estar-hi sis mesos. "A ella no li va agradar i discutíem", va dir. Segons el relat que va fer davant el jurat popular, aquell migdia quan va arribar a casa la dona ja l'esperava amb un ganivet. "Ella em va atacar primer, vaig veure sang i vaig perdre el control", va afirmar. Baldeh tenia algun tall per arma blanca a la mà.

Els fets es van produir el 17 de novembre de 2014 poc abans de la una de la tarda quan, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, l'acusat va agafar dos ganivets de cuina de grans dimensions i va assestar "fortes i reiterades" ganivetades a la víctima. La va matar davant de la filla petita de la parella, de només 18 mesos i que en aquell moment es trobava a casa. Una de les armes era un ganivet tipus destraló de 19,5 centímetres i un altre un ganivet de cuina de 19,5. Després va portar la filla a casa d'uns veïns i va agafar una espasa de casa seva per baixar al carrer, on es va asseure a un banc esperant el seu cunyat. Minuts després, quan el va veure arribar, es va dirigir cap a ell. En aquell moment, un altre germà de la víctima va percebre "la situació de perill" i, entre els dos, el van desarmar. Baldeh es va refugiar a casa un veí fins que va arribar la policia.

A la vista d'ahir, en canvi, l'acusat va al·legar que, quan va arribar a casa, la seva dona ja l'estava esperant a la sala d'estar armada amb un ganivet de cuina i, sense creuar paraula, el va atacar. Segons Baldeh, feia anys que discutien sovint, tant que feia uns quatre mesos que ell havia decidit posar punt final a la relació, tot i que continuaven vivint junts amb els seus tres fills. L'acusat sosté que la seva dona estava enfadada perquè ell havia decidit marxar a Gàmbia durant sis mesos i donava per acabada la relació. Allà hi havia la seva mare i tres altres esposes que tenia. Per això, va decidir atacar-lo amb un ganivet. "Quan vaig arribar em va atacar, em va fer sang i vaig perdre el control", va explicar durant l'interrogatori. Segons va relatar, va aconseguir esquivar part de l'atac i només va patir dos talls a dos dits de la mà dreta. Aleshores, va anar a la cuina i va agafar un ganivet tipus destraló per protegir-se. "Em vaig defensar, si l'hagués deixat que em fes mal, avui ella estaria aquí essent jutjada i jo seria mort", ha assegurat. Baldeh va dir que quan va tornar a la sala d'estar, no sap ben bé com, va acabar assestant diverses ganivetades al coll de la seva dona. La víctima va morir dessagnada. "Tenia por de morir, ella cridava i m'insultava", va dir. Baldeh també va demanar perdó a la família de la víctima i a la seva pròpia. "Ho he perdut tot, la meva dona i els meus fills i sé que ha estat culpa meva", va afirmar. L'acusat també va negar que maltractés la seva dona ni que fos extremadament controlador, fins al punt de vigilar-li les trucades i no deixar-la relacionar-se amb altra gent. El febrer d'aquell any, uns mesos abans del crim, la víctima el va denunciar per amenaces de mort i va demanar una ordre d'allunyament, que el jutjat finalment no li va concedir. "Ho va fer per venjança, no era veritat",va afirmar Baldeh. Pel que fa al fet que una de les filles fos a casa, el processat va negar que matés la víctima davant seu. "Ella dormia, es va despertar ja al final i la vaig portar a casa un veí", va dir. Llavors, va trucar als Mossos i va baixar al carrer a esperar que l'anessin a detenir. Anava armat, això sí, amb una espasa. Segons ell, per defensar-se de possibles represàlies de veïns o familiars de la víctima. Baldeh, en canvi, va negar, com sostenen les acusacions, que baixés armat a esperar el seu cunyat -germà de la víctima- per agredir-lo. "Va ser al revés, ells van arribar i em van atacar", va insistir.

Demanen 23 anys de presó
El fiscal, Enrique Barata, li demana 23 anys i 6 mesos de presó: 19 anys i mig per un assassinat i 4 anys de presó per dos delictes d'amenaces al germà de la víctima. A tot plegat li aplica un agreujant de parentiu. La lletrada de la Generalitat eleva la petició a 24 anys; 20 pel crim i 4 per les amenaces i l'acusació particular, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez, també demana una pena de 20 anys per l'assassinat. En matèria de responsabilitat civil, les acusacions demanen que indemnitzi els fills que ha deixat orfes de mare i els dos cunyats amb fins a 490.000 euros. Les acusacions també demanen que li prohibeixin apropar-se als familiars de la víctima i que li retirin la pàtria potestat dels tres fills que tenia amb la víctima. La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, al·lega que Baldeh va actuar en legítima defensa i demana que l'absolguin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema