L'Ajuntament de l'Escala diposa d'una àliga que foragita els gavians dels edificis públics de la zona del pavelló i l'escola. L'acció forma part de la campanya que s'ha posat en marxa de control de gavians i coloms amb l'objectiu de minimitzar les molèsties que suposen la sobrepoblació d'aquest animal a les zones urbanes. La campanya s'allargarà fins al 30 de juny.

L'àliga ja es va utilitzar a la passada campanya. Espanta els gavians que se situen als edificis públics de l'entorn del pavelló, piscina i pista.

Les accions que es porten a terme des de fa uns anys consisteixen a evitar la col·locació de nius i retirar els ous, en el cas dels gavians, per tal d'intentar evitar que tornin a situar-se en el mateix lloc. En el cas dels coloms, es fan captures controlades. L'Ajuntament ha informat que el cas dels gavians és especialment problemàtic pels veïns perquè en època de cria ataquen qui surt al terrat i s'acosta prop del niu. L'Ajuntament actua en els habitatges en els quals compta amb el permís dels propietaris. Els veïns que tinguin problemes poden posar-se en contacte amb l'empresa que s'ha contractat per donar el servei.