Els veïns afirmen que l'acusat de Sant Pere va amenaçar el cunyat

L'estava esperant al carrer amb una espasa amb la qual tres dies abans ja es volia barallar

17.03.2016 | 07:36

Els veïns han corroborat que el 17 de novembre del 2014, després de matar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador Musa Baldeh va amenaçar un seu cunyat amb una espasa. Ahir va declarar el cunyat -marit de la germana de l'acusat-, explicant que ell i Baldeh tenien mala relació per qüestions econòmiques. L'acusat ja l'havia amenaçat tres dies abans i, segons va explicar, aquell migdia quan va arribar de treballar en cotxe, Baldeh l'estava esperant «fumant-se un cigarret». «Es va apropar a la porta i llavors va treure l'espasa, però el meu nebot el va agafar ràpidament per l'esquena i jo el vaig empentar amb la porta», ha explicat. Així, van aconseguir desarmar-lo.

Durant la segona jornada del judici que es fa amb jurat popular a l'Audiència Provincial de Gironael cunyat va relatar tant ell com la seva dona treballaven i Baldeh solia demanar diners prestats. «Quan podíem li donàvem alguna cosa però nosaltres també tenim tres fills i família a Gàmbia, al final ja no li donàvem res», va explicar el testimoni. Això va estroncar la relació amb Baldeh. «Pensava que era jo qui prohibia a la seva germana que li donés diners», ha relatat la víctima.

El primer episodi agressiu va ser pocs dies abans del crim, el 14 de novembre. Segons va explicar el cunyat, quan va arribar a casa l'acusat el va increpar des del balcó dient-li que el mataria i que se n'anés amb ell a un camp a solucionar els seus problemes. Diversos testimonis asseguren que ja aquell dia, Baldeh duia l'espasa amagada entre la roba. Entre la seva dona i un nebot el van convèncer perquè no cedís a les amenaces de Baldeh i no el seguís fins a cap descampat. Per contra, van trucar als Mossos d'Esquadra per denunciar les amenaces. El dia del crim, quan ja havia acabat amb la vida de la seva dona a ganivetades, Baldeh va agafar l'espasa i va baixar al carrer.

El cunyat va explicar que la seva dona el va advertir des de la finestra dient-li que l'acusat havia matat la seva esposa i que ara ho volia fer amb ell.Els veïns van corroborar la declaració del cunyat i també van relatar que Baldeh i la seva dona discutien sovint. Per això, no es van sorprendre quan van sentir crits al pis on vivia l'acusat.

Els veïns de sota van sospitar quan, després de sentir crits, Baldeh va portar la seva filla petita de 18 mesos a casa seva i van veure que la petita estava tacada de sang. El fiscal, Enrique Barata, demana una condemna de 23 anys i 6 mesos de presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema