La Policia Nacional ha interceptat a la Jonquera dos camions carregats amb haixix i marihuana amb destinació a Europa. Un d'ells transportava 107 quilos d'haixix i 96 quilos de marihuana amagats entre la seva càrrega de rajoles. I l'altre, 31 quilos d'haixix camuflats entre els efectes personals del conductor. Ambdós xofers han ingressat a presó.

El comís de la droga es va fer durant els controls contra la delinqüència itinerant que es porten a terme des de fa més de 2 anys a la localitat fronterera de la Jonquera.

Els dos camions circulaven amb destinació França per l'autopista AP-7 i ocultaven la droga entre la seva càrrega. Els dos conductors van ser detinguts i posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, decretant en els dos casos el seu ingrés a la presó provisional a l'espera de judici.

Les dues actuacions van tenir lloc el mes passat. En ambdós casos els camions van fer maniobres sospitoses i evasives quan van trobar el control que havia muntat la Policia Nacional a l'AP-7 en sentit França. En el primer cas, els agents destinats a lluitar contra la delinqüència itinerant van fer parar un tràiler amb matrícula eslovena.

En aturar-lo van sentir una forta olor de marihuana i van activar els gossos de la Unitat canina, que van localitzar que entre la càrrega de 20 palets de rajoles hi havia un total de 107 quilos d'haixix i 96 ?quilos de marihuana en bosses premsades al buit i en glans. Davant de la descoberta, els policies van arrestar el xofer: un home de 40 anys de nacionalitat eslovena.

En un altre control també del mes de febrer, la Policia Nacional va interceptar un altre camió que es dirigia cap a França. Els agents van fer un escorcoll exhaustiu del camió i van trobar després d'inspeccionar la mercaderia transportada i el cap tractor fins a 31 quilos d'haixix amagats darrere dels seients del conductor i del copilot. Els policies van arrestar el xofer, un home de 52 anys i de nacionalitat portuguesa.