L'Ajuntament de l'Escala reforçarà les accions perquè els propietaris de gossos registrin els animals al cens municipal, perquè els vacunin i en recullin els excrements. A més, l'associació Sol Gat, que col·labora en el control de les colònies, fa una campanya per captar voluntaris.

El cens municipal té registrats 300 gossos, una xifra que es considera que està molt per sota la real. S'ha engegat una campanya de sensibilització per tal que els propietaris tinguin la cartilla sanitària al dia; identifiquin els animals amb un microxip homologat; els inscriguin al cens municipal i el tinguin en condicions d'allotjament adequades. A més, volen fer especial incidència en la necessitat de recollir els excrements dels animals i que no es deixin al carrer. La Policia Local reforçarà la vigilància fent complir la normativa, que preveu multes d'entre 60 i 150 euros.

Les persones que portin aquest tríptic a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de l'Escala i tinguin el seu gos correctament censat rebran com a obsequi (fins que se n'exhaureixin les existències) un portabosses amb forma d'os i un paquet de bosses.