Protecció Civil activa el pla d'alerta per una fuita d'àcid clorhídric a Portbou

Tot i que no consten afectats i l'escapament és reduït, els operatius demanen a la població que no s'apropi al lloc

18.03.2016 | 07:10

El cos de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d´Alerta per una fuita d´àcid clorhídric en una cisterna d´un vagó de mercaderies a l´estació de mercaderies perilloses de Portbou.

Tres dotacions dels Bombers s´han desplaçat al lloc dels fets per contenir la fuita, de petites dimensions, en una cisterna de 20.000 litres. També s´han mobilitzat al lloc efectius dels Mossos d´Esquadra i una ambulància del Sistema d´Emergències Mèdiques SEM amb caràcter preventiu.

El Centre d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil està en contacte amb l´empresa que gestiona les mercaderies perilloses de l´estació de Portbou, i ha donat avís de la situació al municipi de Portbou.

Segons les primeres informacions, no consten afectacions personals a causa de la fuita i no s´han decretat mesures de confinament per a la població. Tot i així, els cossos d'emergència recomanen que la gent no s'apropi fins al lloc.

El pla es mantindrà en fase d´alerta fins que es faci el transvassament del contingut de la cisterna afectada a una altra. Per minimitzar riscos, s´ha situat la cisterna afectada en un lloc apartat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema