El cos de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’Alerta per una fuita d’àcid clorhídric en una cisterna d’un vagó de mercaderies a l’estació de mercaderies perilloses de Portbou.

Tres dotacions dels Bombers s’han desplaçat al lloc dels fets per contenir la fuita, de petites dimensions, en una cisterna de 20.000 litres. També s’han mobilitzat al lloc efectius dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM amb caràcter preventiu.

El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil està en contacte amb l’empresa que gestiona les mercaderies perilloses de l’estació de Portbou, i ha donat avís de la situació al municipi de Portbou.

Segons les primeres informacions, no consten afectacions personals a causa de la fuita i no s’han decretat mesures de confinament per a la població. Tot i així, els cossos d'emergència recomanen que la gent no s'apropi fins al lloc.

El pla es mantindrà en fase d’alerta fins que es faci el transvassament del contingut de la cisterna afectada a una altra. Per minimitzar riscos, s’ha situat la cisterna afectada en un lloc apartat.