Els veïns del carrer Ramon i Cajal del barri del Bon Pastor de Figueres tornen a patir talls constants de llum. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, s’ha compromès a acompanyar-los per presentar queixes a la companyia Endesa però també a reunir-se, juntament amb l’alcaldessa, amb la directora general de l’elèctrica. També demanarà més contundència a la Conselleria d’Interior per perseguir el cultiu de marihuana.

D’altra banda, el Govern municipal ha xifrat en 180.000 euros les pèrdues en frau d’aigua. En aquest sentit, preveuen canviar els comptadors per uns d’electrònics que alertin d’intents de manipulació.

Casellas diu que va explicar als veïns en una reunió que només poden actuar si hi ha denúncia de la companyia i que un canvi de llei ha minimitzat les sancions. «Em vaig comprometre a anar a Endesa amb un grup de veïns per intentar solucionar això i també a recórrer totes les instàncies per aconseguir d’Interior més lluita contra la droga», diu.

Solució «policial»

El regidor socialista diu que tot i que els talls no són diaris, com ho han estat en d’altres ocasions, són freqüents i s’han de solucionar. «La solució és policial però calen denúncies», insisteix. En aquest sentit, els va dir que l’Ajuntament actuarà contra un altre dels fraus freqüents, el de l’aigua.

L’any passat a tota la ciutat es van registrar unes pèrdues importants tot i que la zona oest és la que se n’endú un percentatge destacat. Per això, canviaran els comptadors per tal de detectar-ho i començaran per aquesta zona.