L'Ajuntament de Palau-saverdera ha arribat a un acord per pagar 400.000 euros a la veïna que va interposar un recurs contenciós contra la llicència atorgada per construir l'edifici del SunVillage. Amb la maniobra s'intenta evitar l'enderroc. Les dues parts han demanat al TSJC la inexecució de la sentència que suposaria tirar a terra 34 habitatges i indemnitzacions que fa set anys es van xifrar en almenys 12 milions d'euros. Ara s'haurà d'esperar la decisió del tribunal.

L'acord preveu que l'Ajuntament haurà de pagar 374.231,04 euros d'indemnització per la pèrdua de valor de les finques de la veïna que va denunciar i 30.000 euros de costes judicials a la part recurrent. Es va signar el desembre passat i es va ratificar per ple el mes de gener.

L'alcaldessa, Isabel Maria Cortada, remarca que això no suposa la resolució definitiva del problema perquè l'última paraula la té el TSJC. Les dues parts li han fet arribar el conveni i li han demanat que declari la impossibilitat d'execució però és una decisió que encara no s'ha pres. No és la primera vegada que s'al·lega que no es pot complir però mai amb cap acord amb la recurrent.

Reunió pública amb veïns

L'alcaldessa, Isabel Maria Cortada, i l'advocat que representa l'Ajuntament, Narcís Pérez, van informar de la situació els veïns ahir en una reunió pública.

En data 13 de desembre de 2001 es va concedir una llicència d'obres per a la construcció de 38 habitatges i apartaments al carrer Holanda. Una veïna, Montserrat Solé, va interposar recurs contenciós als tribunals i el 15 de setembre de 2006 el TSJC va declarar nul l'acord de ple en el qual s'havia concedit llicència perquè considerava que el planejament no permetia construir habitatges en aquell solar. S'ordenava l'enderroc de tots els habitatges. L'Ajuntament ha intentat fins ara sense èxit convèncer el tribunal de la impossibilitat d'executar l'enderroc. L'acord entre les dues parts, similar al que s'ha produït a Roses i que ha evitat l'enderroc d'una planta d'un edifici, s'espera que doni bon resultat. Si la sala accepta la petició, es fraccionaria el pagament en quatre parts en quatre anys successius.