La XXVIII Fira del Vaixell d'Ocasió del Port d'Empuriabrava va quedar inaugurada ahir al migdia. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Castelló, Assumpció Brossa, del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, juntament amb el delegat dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Mobilitat a Girona, Pere Saló, acompanyats de la resta d'autoritats. Tots ells van ser els encarregats de donar el tret de sortida a una nova edició d'aquesta exposició d'embarcacions.

Enguany hi ha representades 35 empreses relacionades amb el món de la nàutica, les quals tenen previst oferir i, si pot ser, vendre al voltant de 400 embarcacions. Al Port de la Marina s'hi pot trobar una àmplia gamma d'embarcacions que va des de les auxiliars, que es poden adquirir per uns 1.400 euros, fins a motores de 20 metres valorades en 850.000 euros. Per tant, hi ha preus i embarcacions per a tot tipus de clients.

Tot i la meteorologia dubtosa, a primera hora del matí ja es veia força gent que passejava i s'informava en els estands nàutics que hi ha a peu de fira. El cas és que la fira d'Empuriabrava, després de 28 anys de celebració i gràcies a l'esforç i a la bona feina de les empreses nàutiques de la zona, s'ha convertit en tot un referent en segona mà i és considerada la més gran i de més prestigi que se celebra a tot l'Estat.

Aquesta Fira mou un gran volum d'embarcacions de tot tipus i això propicia que els compradors de segona mà es desplacin molts quilòmetres per localitzar embarcacions concretes que no troben prop de les seves residències. A Empuriabrava, els diferents vaixells es poden visitar en sec i a flot; en el cas d'aquests últims, fins i tot es poden provar, cosa que facilita la decisió dels seus possibles compradors.

La bona afluència de públic de la jornada inaugural i els nombrosos cartells de "venut" que lluïen ja ahir moltes embarcacions fan preveure que aquesta edició del 2016, si el temps ho permet, pot tornar a ser una bona fira.

Aquesta edició destaca per un major nombre de vaixells de gran eslora, per una gamma més àmplia d'embarcacions anomenades "Milla 0", que són de segona mà o que mai han estat posades a l'aigua. Entre els nous estands de l'edició d'aquest any, hi ha la presentació d'un nou servei privat a la badia dedicat al rescat de vaixells esportius que es troben en problemes o avaries al mar.