Fumadors de pipa de tot el món, a Maçanet

La població es prepara per acollir el 2017 el campionat mundial a l'antiga fàbrica de pipes

22.03.2016 | 07:16
Visita del responsable de la federació, al centre, el cap de setmana.

Maçanet de Cabrenys es prepara per ser la seu l'any vinent del Campionat del món de fumadors de pipa, que espera aplegar entre cinc-centes i set-centes persones. L'esdeveniment se celebrarà a l'antiga fàbrica de pipes, avui en desús.
Tots els participants agafen una pipa, la mateixa, tres grams de tabac i dos llumins. Tenen cinc minuts per carregar la pipa i transcorregut aquest tems s'ha de deixar sobre una taula fins que el comissari doni el tret de sortida per encendre-la. Un minut per encendre-la i dos llumins. Però el temps comença a comptar des del minut zero i guanyarà aquell que faci durar més el tabac. Gairebé tres hores va tardar el darrer campió del món. «La tècnica està a saber carregar-la i fumar molt lentament». Ho explica en Segimon Baulenas, un dels membres del Pipas Club de Girona. Justament es dedica a la confecció de pipes de forma artesanal. És hereu d'una tradició que es portava a terme des de l'antiga fàbrica que ara aplegarà els millors fumadors de pipa del món. «Sempre guanya el que més temps té la pipa encesa», explica.
A Maçanet se celebra anualment una fumada però d'àmbit local. És la primera vegada que hi té lloc la copa del món organitzada per la Federació Espanyola i la Internacional. Un membre de la internacional hi ha estat aquest cap de setmana per tal treballar en l'organització de l'esdeveniment. A banda de promocionar el campionat els ha recomanat que es doni a conèixer la comarca.
Els assistents s'allotjaran en establiments hotelers propers i participaran d'activitats programades.
El campionat aplega cada any aficionats d'arreu del món. Segimon explica que des de Nord-amèrica, Rússia, diversos països d'Europa o fins i tot la Xina arriben fumadors.
Cadascú es paga les despeses del viatge i el guanyador s'emporta una copa perquè els assistents són persones que hi participen per afició, remarquen des de l'organització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema