El nou front de mar de l'Escala

L'espai central comença a perfilar-se mentre els operaris treballen a tot ritme als punts encara pendents d'acabar

23.03.2016 | 07:23
El nou front de mar de l'Escala

La nova imatge del front de mar de l'Escala, a la platja comença a ser visible, tot i que els treballs no estan enllestits al cent per cent com estava previst i els operaris treballen a tot ritme. Un retard causat per l'estat dels serveis al subsòl obliga a mantenir les tanques en alguns punts mentre s'acaben algunes feines. Però escalencs i visitants ja disposen d'un espai ampli al troc central.

Un arbre, de l'espècie bellaombra, situat on abans hi havia una rotonda cap al carrer del Port, diversos tamarius al límit de la platja; una grada per seure mirant al mar on abans hi havia un mur; són alguns dels nous elements que canvien la fesomia de l'emblemàtic espai.

És la platja, l'antic port de la població, on després de força polèmica el govern ha engegat una de les primeres importants reformes a l'espai litoral urbà. S'ha transformat un indret amb una platja molt concorreguda; nombrosos establiments de restauració i a pocs metres d'una segona línia molt comercial, amb negocis familiars que obren tot l'any i alguns que ho fan durant la temporada. Espai de trobada i passeig s'hi ha volgut restringir el trànsit rodat i fer-hi una zona de vianants. Encara està per decidir com es gestiona la possible restricció. Però el projecte ja convida al passeig deixant l'espai a un únic nivell i eliminant la zona d'aparcament.

El 90% de l'obra acabada
El divendres es van començar a retirar part de les tanques del tronc central, amb el 90% de l'obra executada. Als laterals es mantenen les tanques i ahir al matí s'hi podia veure una intensa activitat per avançar en els treballs que continuaran fins dimecres i s'han de rependre la setmana vinent.

Els establiments de restauració disposen la majoria de les terrasses al carrer. Tenen quatre anys per adequar-les a una normativa que pretén que el conjunt sigui uniforme en colors i materials. Els qui ho facin abans dels quatre anys rebran com a compensació més metres de terrassa. La propera reforma prevista és des de la Riba fins al Port d'en Perris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema