El Parc de Bombers de Figueres és un dels punts de recollida de material per als refugiats del camp d'Idomeni a Grècia organitzada per diferents associacions. Des de Roses també col·laboren i el punt de recollida és la seu de la Policia Local. Fins al 29 de març es poden portar diversos productes en caixes que es faran arribar als refugiats per pal·liar les mancances en què es troben.

A Roses la recollida serà avui i demà de les nou del matí a les nou del vespre col·laborant en la campanya dels Bombers de Figueres amb col·laboració amb l'Associació Hesed i el Rebost Solidari de Cerdanyola.

Les caixes precintades, monotemàtiques i retolades en anglès perquè no hi ha temps de fer tries s'han d'adreçar als punts de recollida, el parc de Bombers de Figueres o la comissaria de la Policia Local a Roses. Es demana en l'apartat de roba, sobretot roba d'abric, sabates, calçat esportiu, botes de pluja, camisetes o impermeable. En el cas de roba interior ha de ser nova. També necessiten guants i bufandes, roba d'embarassada, leggins, compreses i bolquers, higiene íntima, raspalls de dents (nous), tovalloletes humides, llanternes, motxilles, tendes de campanya, joguines (no bèliques -ninos de peluix i joguines de butxaca-, i farmaciola. També demanen cotxet portabebès i llits de bressol.

Tàailer al camp de refugiats

El Rebost Solidari de Cerdanyola té previst omplir un tràiler amb el material per portar al camp de refugiats d'Idomeni el proper 2 d'abril. S'han distribuït diferents punts de recollida arreu de Catalunya i hi ha un compte solidar per fer front a les despeses de transport. Els refugiats es troben en una situació dramàtica.