Més controls policials al peatge del Voló, a l´aeroport de Perpinyà i als trens pels atemptats a Brussel·les

La Catalunya del Nord reforça la vigilància a les esglésies i a llocs on hi hagi aglomeracions durant la Setmana Santa

24.03.2016 | 18:52
Control fronterer
Control fronterer

França manté el nivell màxim d'alerta antiterrorista arran dels atemptats a Brussel·les i ha reforçat la vigilància i els controls a la Catalunya del Nord. Les forces policials han intensificat la presència a l'aeroport de Perpinyà-Rivesaltes, a les estacions de tren (en especial, la del TAV) i als diferents eixos viaris que creuen el territori. Sobretot, al peatge de l'autopista A9 al Voló, el primer que hi ha després de creuar els Pirineus. "El dispositiu policial s'ha reforçat en aquest punt en tots dos sentits de circulació", concreta la Prefectura dels Pirineus Orientals. A més, la Catalunya del Nord també ha reforçat la vigilància a les esglésies, als centres comercials i als llocs on hi pugui haver aglomeracions durant la Setmana Santa.

Arran dels atemptats jihadistes a l'aeroport i al metro de Brussel·les, que han causat més d'una trentena de morts i 300 ferits, França ha revisat els seus protocols de seguretat. L'Elisi manté el màxim nivell d'alerta a la regió de París (l'Île-de-France) i també ha manat que les forces policials reforcin la vigilància a la resta de territoris de l'estat.

A la Catalunya Nord, segons informa la prefectura, això suposa que s'intensifiquin els controls i el patrullatge a la terminal de l'aeroport de Rivesaltes, a les estacions de tren (sobretot, la del TAV) i a la xarxa de carreteres, "en especial les que envolten Perpinyà". A més, la policia també ha reforçat la presència al port de Portvendres.

Peatge del Voló i punts fronterers

"Pel què fa als controls terrestres, després dels atemptats s'ha intensificat el dispositiu policial al peatge del Voló", indica la Prefectura dels Pirineus Orientals. Els controls es fan a peu d'autopista A9 en els dos sentits de circulació. Pel què fa a la resta de punts fronterers, la policia francesa hi duu a terme controls aleatoris en col·laboració amb l'espanyola.

"L'objectiu és el de fer visible la presència de les forces de l'ordre sobre terreny i que la seva visibilitat reforci la sensació de seguretat dels ciutadans", subratlla la prefectura.

A més d'aquests dispositius específics, a la Catalunya Nord també es reforçaran els patrullatges en centres comercials, esglésies i edificis de culte o equipaments públics. "A més, es mantindrà la vigilància en esdeveniments esportius, culturals i religiosos, sobretot en aquelles cerimònies relacionades amb la Pasqua", conclou la prefectura. Precisament, aquest Divendres Sant Perpinyà celebra la Processó de la Sang entre les tres i les sis de la tarda, que atrau multitud de fidels.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema