Èxit absolut a l'espectacle inaugural de la novena edició del Festival Còmic de Figueres. El Teatre Jardí es va transformar dijous a la nit en un autèntic cabaret per celebrar la gran gala amb les actuacions de del còmic Otto Wessely i els humoristes Housch-ma-Housch i Santi Rodríguez. Tot plegat, conduït pel senyor Bohigues, el «cambrer» amb més conya de tot Catalunya. La capital altempordanesa ostenta també fins diumenge el títol de capital del riure i de l'humor.

La primera actuació estava reservada Wessely. El còmic, habitual del Crazy Horse de París, va iniciar la seva intervenció amb un streeptease «integral» deixant atònit el públic assistent. L'excèntric personatge, Housch-ma-Housch, premiat en nombrosos festivals, va oferir alguns dels moments més aplaudits de la nit, sobretot quan va fer una aproximació als espectaculars balls de Michael Jackson. La seva acurada estètica, gestos i sons fets amb la boca van connectar ràpidament amb el públic. El darrer torn va ser per al còmic «salat», Santi Rodríguez, que va voler retre un petit homenatge a la ciutat que l'acollia lluint una samarreta amb el dibuix del bigoti del geni Salvador Dalí. L'artista va fer riure de valent el públic amb la seva particular visió sobre la política del Partit Popular.

El sr. Bohigues, mestre de cerimònies, va acabar de donar els tocs d'humor apareixent improvisadament. Tot i que la inauguració oficial va ser dijous, dimecres a la nit també es va fer una projecció del film What we do in the shadows, dins la programació del Cineclub Diòptria. El film també va tenir una gran acollida entre el públic assistent.

El festival, que continuarà fins diumenge a la nit, va oferir ahir a primera hora del matí un curs de tècniques de clown i mim de la mà de Julien Cottereau. A les onze, la plaça Pous i Pagès, un taller de risoteràpia es va convertir en un autèntic mas d'humor.

Acosten l'humor als barris

I és que el Festival també ha volgut acostar-se als barris i ahir va ser el torn del del Rally Sud de la mà de Mari Luz Lurbe. L'espai Citroën de la plaça Catalunya va acollir a la tarda l'actuació de l'actor Pep Plaza, conegut pels programes de PolòniaCrackòvia i a la nit va ser el torn de Cottereau al Jardí. L'artista francès va oferir el seu espectacle Imagine-toi, una obra mestra de verietats, emoció i joc que des de fa deu anys captiva espectadors d'arreu.

Per avui, hi ha previst un nou taller de clown i un altre de risoteràpia. A la tarda, l'espai citroën serà seu de l'espectacle de la Compagnie Kadavresky on no faltaran les acrobàcies i els malabars. L'humor nocturn anirà de la mà dels monologuistes Alex O'doguerty, José Corbacho, Peyu i Godoy, a les nou de la nit al Jardí.