El Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'associació Empordà Turisme han elaborat una guia digital amb els horaris i les activitats que es programen aquesta primevera als museus, conjunts monumentals, centres d'interpretació i oficines de turisme de la comarca. L'objectiu és que es pugui conèixer el patrimoni cultural de la comarca d'una manera molt visual i simple.

A través de la web es pot consultar el catàleg virtual. Mostra nombroses possibilitats de descoberta d'aquest patrimoni, entre les quals hi ha la casa Salvador Dalí de Portlligat, l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el Museu de l'Aquarel·la-Josep Martínez Lozano de Llançà, la Ciutadella i el castell de la Trinitat de Roses, el Museu del Castell de Peralada, el santuari de la Mare de Déu del Mont i el monestir de Sant Llorenç de Sous a Albanyà i el castell de Requesens a la Jonquera, entre altres.

En total hi ha una cinquantena de referències, entre espais culturals i oficines de turisme, en les quals es detallen els dies d'obertura i les hores de visita i es complementa amb una petita ressenya de l'oferta cultural que s'hi pot veure i altres dades d'interès, així com les pàgines web i els correus electrònics per tal de poder ampliar informació i fer les consultes pertinents. També s'inclouen les referències a les exposicions temporals que es poden veure als diferents museus de la comarca i les visites guiades que s'han programat als espais medievals.