Un veí de Figueres va morir dissabte a la matinada presumptament a mans del seu germà, que li va clavar una punyalada al coll després d'una discussió. El suposat autor del fratricidi va ser detingut pels Mossos i resta a l'espera de passar a disposició judicial en les pròximes hores davant del jutjat de guàrdia de Figueres. L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona està a càrrec del cas, que està sota secret de sumari.

La víctima és José Rodríguez González, de nacionalitat espanyola i d'uns 40 anys. Treballava feia temps a Toldos Mitjavila a Vilamalla. El seu germà, que està acusat de ser el presumpte autor d'un homicidi, té uns 53 anys i es diu Manolo Rodríguez González. Se'l coneix com a Lolo. Ambdós són originaris de Lepe (Huelva) i vivien des de fa temps a Figueres. Ara compartien un pis al carrer Pere III, on es va desencadenar el crim. Ambdós eren coneguts per les seves discussions, sobretot per temes de futbol, segons els veïns, però també es cuidaven molt. Són fills d'una família nombrosa que resideix al barri de Sant Josep.

El tràgic succés va tenir lloc al voltant de dos quarts de dues de la matinada al número 42 del carrer Pere III. El 112 va rebre l'avís de dues noies d'un bar del carrer -que havien intentat aturar l'hemorràgia- que hi havia un home lluitant per la seva vida al mig de la via pública. Els Mossos, Guàrdia Urbana i SEM es van traslladar al lloc.

El cos de José Rodríguez estava al mig del carrer i amb molta sang. Tenia una ganivetada profunda al coll i estava dessagnant-se. Els serveis mèdics, segons testimonis, van estar molta estona intentant reanimar-lo però no van poder-hi fer res. Després la policia va acordonar el carrer i cap a les cinc de la matinada es va fer l'aixecament del cadàver. Els Mossos van detenir el germà com a presumpte autor del crim.

Una veïna va relatar ahir al matí que Lolo, el presumpte homicida, va estar molta estona cridant al mig del carrer, demanant ajuda i plorant "que el meu germà se me'n va, que el meu germà se me'n va". Instants abans s'havia produït l'apunyalament, tot apunta que dins de l'immoble que compartien a l'entresol segona del 42 del carrer Pere III.

Molts veïns van destacar que en sentir crits no van donar importància a la baralla perquè eren habituals. El fet és, però, que la discussió va anar més enllà aquella nit. D'entrada ambdós germans abans d'anar a casa havien estat en un bar anomenat Cynthia del mateix carrer. Així ho va certificar una veïna que diu que va veure la víctima alterada al voltant de les onze de la nit i que José se li va queixar i la dona li va dir, va ressaltar, "ja parlarem demà quan no vagis begut".

En aquest bar, ambdós germans, amb antecedents policials, es van trobar amb un ciutadà marroquí per un deute de 10 euros i hi van discutir. Els tres homes, alterats, van sortir del local.

A partir d'aquí, els dos germans, que tenien problemes de drogues, van anar a casa. Van discutir, la víctima ja amb un tall al coll va voler fugir i va saltar per la finestra. No era el primer cop que sortia per allà perquè ho feia si es deixava les claus. Aquest cop, però, José portava una profunda ganivetada al coll, que va ser fatal.

Aquest és el segon crim del 2016 després d'una baralla mortal el 31 de gener a l'aparcament de l'exterior de la discoteca Caribbean, situada al Mas Xirgu. Va morir un jove de 22 anys al cap de pocs dies a l'hospital Trueta.