Unes 150 persones es van aplegar ahir al passeig de Cadaqués per protestar per la decisió del govern de talar dinou arbres de l'avinguda Caritat Serinyana. Els manifestants demanaven que no es talessin uns arbres que són centenaris i defensen que formen part del patrimoni del poble. La tala està prevista per al mes vinent perquè, avalant-se en un estudi, ERC considera que no estan en un bon lloc per créixer i n'hi ha en mal estat. Els impusors de la protesta esperen que s'ho replantegin. Han recollit 3.150 signatures.

"#Salvem Ses Arbres" va ser el lema que es va poder veure ahir en una pancarta a la part central de la concentració. La directora de cinema Isona Passola va llegir un manifest. "Som aquí per defensar uns arbres centenaris que perillen de mort perquè n'hi ha 19 de 33 que volen ser talats". Per als contraris a la tala, "estem defensant un patrimoni comú molt més important del que sembla". Consideren que "la decisió que s'ha pres és perquè hi ha quatre o cinc arbres morts, les branques dels quals han de tallar perquè representen un perill i en això tothom està d'acord, però per què se'n volen tallar 19 dels 33 que hi ha? és grotesc". A l'acte va intervenir un historiador local, Joan Manel Tajadura, fent repàs al passat d'uns arbres plantats el 1911. Tot i que no estava previst, va parlar uns minuts la periodista Pilar Rahola. "Per la vida, per la identitat, que no toquin els arbres", va dir Rahola, defensant que els arbres representen la identitat, la memòria. A l'acte hi van ser presents alguns dels regidors de CiU que ja han mostrat la seva oposició a la proposta del govern en altres ocasions. El portaveu, Joan Figueras, ha explicat que des del seu grup consideren que els arbres que sigui necessari talar es tornin a reposar.

La concentració es porta a terme uns dies abans que comenci la tala, segons va informar al darrer ple el govern municipal. La decisió de talar-ne dinou a la part de l'avinguda més estreta es va donar després de valorar dos informes sobre l'estat dels arbres. Es considera que no és el lloc idoni perquè creixin en condicions i que, junt amb altres factors, això els ha debilitat i fa que n'hi hagi de danyats. Els contraris defensen que es guareixin els malalts, es resposin els morts i no es talin els sans.