El jutge ha enviat a presó provisional sense fiança a Manolo Rodríguez Gonzélez per matar d'una punyalada al coll al seu germà, José el dissabte a la matinada al carrer Pere III de Figueres. El detingut va passar a disposició judicial ahir el matí i el magistrat del Jujtat d'instrucció de guàrdia de Figueres va decidir imputar-li un delicte d'homicidi amb dos agreujants, segons ACN: un de superioritat i l'altre de parentiu.

El suposat fratricida va reconèixer ahir davant del jutge que sí que va clavar el ganivet al coll del seu germà i que ho va fer sense voler. Que havia anat a la cuina a agafar l'arma blanca de 20 centímetres de fulla per 4 d'amplada per defensar-se d'un ciutadà marroquí que els reclamava un deute. En canvi, Manolo -conegut com a Lolo- va assegurar que no es va adonar que el seu germà s'havia enfilat fins a la finestra del seu pis i que li va clavar la profunda ganivetada sense voler. Després José va morir dessagnat davant del seu pis, al número 42 del carrer Pere III de Figueres, on ambdós germans convivien. Segons van destacar els veïns testimonis dels fets, aquella nit els dos germans van retornar a casa alterats i barallant-se, com ja havien fet d'altres vegades, i que el que va succeir és que la víctima va intentar tranquil·litzar el seu germà i el va fer tornar a dins de casa. Però José va tornar a sortir al carrer, s'hi va quedar però el detingut va tornar a sortir a la finestra, des d'on va cridar molt fort i muntant un fort enrenou, com passava sovint entre ambdós germans. La víctima el va voler fer callar, i es va enfilar a la finestra. En aquell moment però José es va desplomar, ja que Manolo li va fer una profunda punyalada al coll sense voler, segons el presumpte homicida, i es va dessagnar.

Pel que fa a la relació amb el ciutadà marroquí, sí que n'hi va haver però aquesta va començar en el bar del mateix carrer on van ser els dos germans durant part de la nit. Es van enfrontar amb el marroquí per un deute de diners però segons els investigadors, quan va succeir l'apunyalament aquest tercer ja no era al carrer.