La base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes portarà a terme un acte intern dijous per acomiadar els militars del regiment Arapiles 62, que s'integraran al contingent espanyol que es desplegarà entre els mesos de maig i octubre a una localitat d'Iraq per ajudar a entrenar les forces iraquianes.

El grup de militars es desplaçarà fins a la localitat de Besmayah, al sud de Bagdad, en el marc de l'operació de suport liderada per l'OTAN.

Els militars, segons ha informat Defensa, estan dins l'Equip d'Entrenament de Brigada que constitueix l'element principal d'aportació espanyola a un contingent on hi ha soldats americans, britànics i portuguesos. S'entrenarà una brigada d'infanteria que lluita contra l'Estat Islàmic al país.

Durant els mesos més durs de l'estiu iraquià, els militars espanyols han seguit un intens programa de preparació, des del desembre i que acabarà el proper mes d'abril amb la fase de concentració de totes les forces espanyoles a la seu del Regiment de caballeria Lustiania des d'on es proporcionen altres unitat a l'operació. Arapiles 62 és el primer cop que viatja a l'Iraq.