Govern (CiU-GdP) i oposició (Unió,ERC, PP, C's) estan d'acord a portar a terme una comissió d'investigació sobre tot el procés del Royal Marine IIque ha acabat amb una sentència judicial d'enderroc. Ahir estava previst aprovar una moció presentada per Unió per convocar la comissió però es va deixar sobre la taula perquè encara estan a l'espera de saber si el TJSC accepta el conveni entres les parts pagant 2,2 milions per part de l'Ajuntament, a canvi de no enderrocar l'edifici.

El regidor d'Unió, José Antonio Valdera, qui va prendre la iniciativa de presentar la moció, ha explicat que «com que encara no tenim la resposta de la jutgessa perquè accepti la inexecució de sentència hem preferit ajornar-la». La decisió es va prendre durant la junta de portaveus prèvia al ple del vespre on s'havia de debatre. L'alcaldessa, Montserrat Mindan, ha confirmat que des de CiU donaran suport que tiri endavant una vegada es presenti.

Valdera després de la junta va explicar que hi ha acord de tots els grups tant a tirar endavant la comissió com a ajornar-se. «Hem intentat que hi hagi el màxim consens, i hem acceptat incloure alguna de les propostes de la resta de grups». Comptaven que ja tindrien la resposta judicial abans d'aquest ple però suposen que les festes de Setmana Santa han pogut endarrerir-ho.

Lamoció que estava previst presentar acordava la constitució d'una Comissió Informativa de caràcter especial anomenada Investigació Cas Royal Marine per a «l'estudi, informe i consulta». «Donar les eines i crear l'espai adequat per a fer un anàlisis profund de tot aquest cas per tal que els diferents grups puguin extreure les conclusions que estimin oportunes i exigir les responsabilitats polítiques i/o tècniques que se'n derivin, si és que n'hi ha». També es vol contribuir a donar informació sobre el cas als ciutadans. Estarà integrada per membres de tots els grups.

Roses va aprovar el 14 de marçel conveni per pagar 2,2 milions d'indemnització als qui van denunciar que el 2004 es va donar una llicència il·legal per construir el Royal Marine II de Santa Margarida que té 1,30 metres més d'alçada que la permesa per la normativa, segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Fa anys que s'intenta evitar l'enderroc. El conveni es va enviar al tribunal, que ha de decidir si accepta que no es tiri a terra.