ERC de Figueres proposa dividir la ciutat en vuit districtes

La formació va presentar la seva proposta ahir davant el que considera una «inoperància» del Govern

04.04.2016 | 07:05

El grup municipal d'ERC de Figueres proposa dividir la ciutat en vuit districtes amb l'objectiu, diuen, «d'apropar l'administració als barris» a través d'un òrgan anomenat Consell de Districte. El document, que ha elaborat la formació, es va presentar ahir al vespre en una mena d'audiència pública al Centre Cívic de la Creu de la Mà, on van assistir representants d'associacions veïnals i regidors. Lladó diu que han llençat la proposta davant la «inoperància» de l'equip de Govern, que va aprovar per unanimitat implantar els districtes el setembre passat, que havia d'aplicar-ho aquest trimestre i que «encara no ha fet res». «L'oposició també ha de construir», afegeix.
La portaveu dels republicans, Agnès Lladó, va explicar que el seu projecte s'adapta a l'actual realitat socioeconòmica de la ciutat i que, per això, han incrementat el nombre de districtes que han proposat en altres ocasions passant de cinc a vuit. En concret, es tractaria del Culubret-Parc Bosc, Eixample-Horta Capallera-Cendrassos, Centre-Casc Antic, Muntaner-Estació, Creu de la Mà-Rally Sud, Oivar Gran-Poble Nou, Marca de l'Ham Est i Vilatenim.
Segons ERC, la nova divisió, feta a partir de la suma de seccion censals, s'ha realitzat tenint en compte elements com la demografia, les escoles i les infraestructures. Per Lladó, es tracta només «d'un punt de partida perquè, a partir d'aquí, millorem entre tots els agents de la ciutat». En aquest sentit, diu que «els vuit districtes han de ser el pal de paller de la relació entre el consistori i la població, el punt de trobada on es discuteixin les decisions que afecten a aquell sector de la ciutat».
Des de la formació, proposen també la creació d'un òrgan de govern per a vehicular la nova delimitació de la ciutat. Es tractaria d'un Consell de Districte, que funcionaria bidireccionalment i que faria de pont entre l'administració i els figuerencs. Segons el seu projecte, cada consell tindria assignat un regidor de govern que n'exercitarà la presidència. També en formarien part un vicepresident que sortiria de les entitats i dels veïns escollit pel propi ens, representants de tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament així com les entitats i les associacions de la zona. «L'objectiu del consell serà donar veu a tots els actius del barri per a poder actuar en les necessitats i realitats socials de cada districte», diuen. Durant les properes setmanes tenen previst organitzar més trobades per tal de seguir-lo explicant i recollint suggeriments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Les obres que s'estan portant a terme
Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El degà, Joan Ramon Puig Pellicer, demana l'ajut del Consell Comarcal i dels ajuntaments per...

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Enllaços recomanats: Premis cinema