Intercepten a la Jonquera 2 cotxes d'alta gamma robats en sols 5 dies

La Policia Nacional va detenir els ocupants
en dos controls contra la delinqüència itinerant

04.04.2016 | 07:05
El vehicle robat el 5 de març i que van interceptar a la Jonquera l´11.

La Jonquera és una de les fronteres d'Europa amb més pas de vehicles tant que entren cap a Espanya com els que van cap a França o a altres països del nord. En aquesta àrea, la Policia Nacional hi ha desplegat des de fa més de dos anys el pla contra la delinqüència itinerant.
Aquest increment de controls i agents a la zona s'ha traduït, per exemple, que en només cinc dies els policies hagin interceptat dos cotxes d'alta gamma robats a França i que s'hagin detingut els seus ocupants. Es dóna el cas que els dos vehicles eren de la mateixa marca, Audi, i del mateix model, un A3.

El primer dels casos es remunta a l'11 de març al migdia. En aquell moment, agents de la Policia Nacional tenien muntat un control estàtic a la Nacional II al seu pas per la Jonquera, en sentit Espanya. El vehicle, un Audi A3, es va aproximar als agents i procedia de França. El van fer aturar i en consultar la base de dades policial els agents van veure que el cotxe havia estat sostret a França, feia només sis dies, el 5 de març. Van procedir a immobilitzar-lo i varen identificar els dos ocupants del cotxe. Eren dos veïns de Tolosa, un d'ells de 28 anys i nacionalitat francesa. I l'altre, de 26 anys, nacionalitat algeriana i amb permís de residència a França.

Es dóna el cas que mentre feien la identificació, els policies van veure que el vehicle desprenia una forta olor de marihuana. Per aquest motiu, la unitat canina va escorcollar el cotxe i, finalment, van trobar que un dels ocupants portava un embolcall amb una substància vegetal que semblava marihuana.?També van localitzar 14.000 euros.

Per tot això, van detenir-los com a presumptes autors d'un robatori de vehicle. No comptaven amb antecedents a Espanya però el ciutadà francès sí al seu país. Entre ells, per robatori amb força, receptació, per haver fugit d'un control policial, entre d'altres.

L'altre fet va tenir lloc el 15 de març en un altre control de la Policia Nacional contra la delinqüència criminal que en aquest cas estava muntat al Pertús. Van veure que un cotxe que anava cap a França amb tres individus a dins els constava com a robat l'octubre del 2015 a França. Per aquest motiu, van arrestar els tres ocupants pel robatori del vehicle. Es tractava de dos francesos de 26 i 37 anys i un marroquí de 23 anys amb residència a França. Un d'ells tenia antecedents a França.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema