Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana continuaran el desplegament al barri de Sant Joan, almenys fins diumenge. La policia està estrenyent el cercle però encara no hauria localitzat els autors del tiroteig de dijous al vespre en què es van llençar desenes de trets i on es van trobar fins a vuit impactes de bala. Segons ha pogut saber aquest diari, l'intercanvi de trets amb arma curta en ple carrer es va produir arran d'una disputa entre famílies d'un mateix clan, el Capirote. Familiars del Dientes pretenien matar Manuel Fernández Cortés, àlies el Mime. Tot i això, la investigació apunta que aquest últim també hauria disparat trets en la disputa. L'equip de Govern va organitzar ahir una Junta de Portaveus per analitzar la situació i el conseller d'Interior, Jordi Jané, diu que oferiran la màxima atenció a Figueres.

Vehicles i agents de la Urbana, de paisà, dels ARRO i patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos seguien ahir blindant els principals accessos a la zona on es van produir els trets. La funció del dispositiu és, principalment, controlar les entrades i sortides amb escorcolls de l'interior dels vehicles i identificacions. El desplegament es mantindrà almenys fins diumenge. Ahir al matí la científica va tornar al lloc dels fets per continuar amb la investigació. A la zona es van trobar fins a vuit impactes de bala però el propietari de la furgoneta que va rebre diversos trets i que viu just a la casa del costat, va explicar que en qüestió d'un minut va sentir ràfagues d'entre 30 i 40 bales. «Vam tenir la sort que la furgoneta va parar el cop perquè les finestres de casa són baixes i a aquella hora érem a dins», explicava ahir al matí. La cíentífica també es va acostar fins a la façana d'una altra casa a la plaça Paco Doya a tocar d'on, segons sembla, viuen membres del clan Capirote. Allà també s'hauria trobat almenys un impacte de bala.

De moment, el motiu directe de l'atac segueix sense estar del tot clar però el que sí que se sap és que les bales les van disparar almenys tres individus i que entre ells hi hauria membres de la família del Dientes i el mateix Mime, que hauria aconseguit amagar-se. La troballa dels casquets ha permès determinar també que eren del calibre 22 i que, per tant, és van disparar amb armes curtes. També que n'haurien, fins i tot, disparat amb els vehicles en marxa, amb els quals després van fugir. La policia, però, continua buscant-ne els autors mentre al barri segueix imperant la llei del silenci i tothom assegura no haver vist res. Des d'Interior han precisat que la col·laboració serà estreta i que la ciutat compta amb tota l'atenció del departament.