El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat aquest dissabte, en referència a l'accident de trànsit amb set víctimes mortals a l'Alt Empordà, que "la N-II és el paradigma de la desinversió de l'Estat a Catalunya".

En una visita a l'Estartit Rull ha lamentat el tràgic accident i ha urgit el Ministeri a executar la duplicació de la via que, ha recordat, fa més de 20 anys que hauria d'estar feta. "Les coses, però, s'han de fer quan toquen i s'ha de ser extraordinàriament sensible a la seguretat viària", ha afirmat el conseller, que ha afegit que "la desinversió de l'Estat, si té un paradigma és aquesta N-II, o la N-340 a l'entorn de Tarragona".

Rull ha explicat que l'últim compromís del Ministeri de Foment va ser el de començar les obres fins a la Jonquera l'any 2015. Durant la darrera reunió que va mantenir amb la ministra, a principis de febrer, Ana Pastor li va assegurar que entre els mesos de juny i juliol es licitaran les obres del tram entre Orriols i la Jonquera, ha afegit Rull.

El conseller ha recordat en referència a l'N-II i a l'N-340, que tota aquesta línia de la costa amb molt de trànsit "no està en les condicions que el país necessita i exigeix". Com que els calendaris no s'estan complint, Rull s'ha compromès a insistir amb fermesa que es facin les actuacions, de la mateixa manera que es va poder arribar a un acord per treure el trànsit pesant.