Un jove de nacionalitat francesa va ser detingut el passat 31 de març a la frontera espanyola de la Jonquera acusat de conduir un vehicle amb matrícules falses, segons informa avui la Policia Nacional.

La detenció va tenir lloc sobre les 01:45 hores a les portes del macroprostíbul Paradise, ubicat a aquesta localitat gironina, després que els agents demanessin la documentació al conductor d'un BMW, que tenia el cotxe en marxa, i en comprovar el bastidor es van adonar que la matrícula francesa que portava no es corresponia amb la del vehicle.

L'home va ser instat a obrir el maleter i, en el registre, van aparèixer amagades sota la tapisseria altres plaques de matrícula espanyoles i alemanyes, que sí es corresponien amb l'automòbil interceptat.

El conductor, un ciutadà francès de 24 anys d'origen magribí, va explicar als agents que no podia donar cap explicació sobre l'assumpte, perquè el vehicle era d'un amic que se l'havia deixat.

Els agents van trobar a més 7.700 euros en bitllets de 10, 20, 50 i 100 euros, que el detingut va assegurar que corresponien als diners que habitualment portava quan sortia d'oci nocturn.

A l'espera de descobrir la procedència de l'automòbil, que no consta com a denunciat per sostracció, els policies van detenir el conductor per un delicte de falsedat documental.

El detingut compta amb nombrosos antecedents a França per circular sense el permís de conduir, per danys i amenaces, receptació, consum de substàncies estupefaents i per amenaçar de mort un agent de l'autoritat.

Tant sols un dia després, un altre ciutadà francès va ser protagonista prop de la frontera d'un accident en el qual ell i sis persones més van perdre la vida.

En aquell cas, el conductor no tenia carnet per circular, ja que el tenia retirat des del desembre passat a causa de múltiples infraccions, entre elles diversos positius en taxa d'alcoholèmia.

Igualment, els Mossos d'Esquadra van trobar a l'interior del vehicle una quantitat significativa de diners superior als 6.000 euros.