El director de la Protectora d'Animals, Alberto Márquez, nega les acusacions fetes a través de la plataforma Change.org i una pàgina de Facebook on es recullen signatures i es difonen suposades irregularitats del centre. El màxim responsable de l'espai diu que elaboren informes trimestrals als Consells Comarcals del Gironès i l'Empordà i mensuals a l'Ajuntament de Figueres amb totes les entrades i sortides d'animals. Nega que hi hagi sacrifis tot i que admet que l'any passat van tenir sobreocupació amb molts animals de races perilloses que van provocar algunes baralles però diu que amb les campanyes d'adopció fetes la situació s'ha normalitzat. En aquest sentit, diu que tot es deu a interessos urbanístics i d'alguns professionals del món veterinari.

«Si algú veu coses irregulars ho ha de portar als jutjats però els rumors fan molt mal perquè nosaltres sempre diem que les portes de la protectora estan obertes i que prioritzem la bona atenció i la responsabilitat en l'adopció», afirma Márquez. Segons diu, durant el 2015 es van fer unes 500 adopcions i 230 animals van ser retornats als seus propietaris. Així, insisteix, ho certifiquen els informes que fan arribar a les administracions i així es constata, afegeix, a les inspeccions que reben. De fet, les campanyes d'adopció que promouen han permès reduir la xifra d'animals que l'any passat havia arribat havia patit alguns desbordaments. «Ens trobem amb molts gossos barrejats i de races perilloses que tampoc poden adoptar-se a altres països. S'ha de saber també que alguns s'han fet servir per baralles abans d'arribar aquí i que això va provocar algunes baralles puntuals però, per sort, hem reconduït la situació i estem en uns 120 gossos i 40 gats», explica. Márquez insisteix que la «campanya contra el centre« es deu a interessos per a fer una urbanització a la zona i de veterinaris que estan en contra que el servei el faci Canis & Dogs. Insisteix que estan inscrits a tots els organismes oficials d'animals i que el fet de formar part de la xarxa Europet els ha permès retornar per Espanya i altres països europeus prop de 200 animals. Pel que fa a un exvoluntari promotor de la pàgina de Facebook, Márquez diu que venia a passejar animals i que tenia conductes inadequades. De fet, els mateixos voluntaris, diu, van fer un informe denunciant el seu comportament.

D'altra banda, l'entitat va encarregar un nou estudi de sorolls a ECA, col·laboradora de la Generalitat, on s'ha determinat que no superen els nivells permesos.