Figueres ret homenatge als morts a l'accident i reclama resoldre la N-II

L'alcaldessa diu que a la ciutat hi ha molta «indignació» pel cas mentre el president de l'Audiència de Girona reclama endurir la llei

06.04.2016 | 07:12
L´acte va concentrar prop de 200 persones davant l´Ajuntament.

Unes 200 persones es van congregar ahir al matí a la plaça de l'Ajuntament de Figueres per homenatjar les víctimes de l'accident de Pont de Molins en un minut de silenci. En presència de amics, coneguts i companys de feina, l'alcaldessa Marta Felip va tornar a reclamar els desdoblament de la N-II. Tot i admetre que en casos com aquests, la negligència és clara diu que «si tenim una via de més d'un carril per sentit podrem evitar els xocs frontals». D'altra banda, el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ha reclamat endurir la llei contra els conductors temeraris perquè «aquests delictes estan quasi despenalitzats» i «en molts casos, les responsabilitats penals no s'ajusten a la inseguretat viària que causen els infractors quan es posen al volant».

Felip va afirmar que els ciutadans de Figueres li han fet arribar la seva indignació perquè tothom pensa que podrien haver estat ells i que hi ha molta gent que «arrisca la vida cada dia» quan es dirigeix als seus llocs de feina en locals ubicats a la carretera N-II, com el cas dels tres joves que viatjaven en el cotxe que va rebre l'impacte del vehicle francès. L'alcaldessa va insistir que l'accident en el qual van morir set persones va ser per una conducta «delictiva al volant» però va demanar que d'una vegada per totes es desdobli la via. A més, va explicar que l'Ajuntament va sol·licitar que el dol dels francesos es fes a Girona per evitar que coincidís amb els dels veïns de Figueres, que es troben a la ciutat. Per la seva banda, Lacaba va lamentar que conductes «evidents» de risc, com conduir amb el carnet retirat, anar borratxo o haver pres drogues s'acabin saldant sense presó i que els detinguts surtin de les sales de vistes amb una multa sota el braç o bé que se'ls commuti la pena per un tractament de desintoxicació. Arran dels accidents mortals a Fornells de la Selva, on va morir una jove de 25 anys, i el de Pont de Molins, creu que el pes de la llei ha de ser «més contundent».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema