El Govern de Castelló d'Empúries ha expulsat els dos regidors del PP, deixant l'equip amb minoria amb set dels disset regidors. Les divergències i pèrdua de confiança amb els edils populars han portat al trencament del pacte a l'Ajuntament de Castelló d´Empúries. Els populars constaten la falta d'entesa i asseguren que fa setmanes que estan pendents d'abandonar.

L'alcaldessa, Assumpció Brossa, ha explicat que des de fa mesos que hi ha enfrontaments per diversos temes de diferents àrees fins al punt de perdre la confiança en els dos regidors. Per acabar amb això aquest matí ha signat el decret pel qual cessa del seu càrrec i de totes les seves responsabilitats de govern al primer Tinent d´Alcalde, Julian Genovés, i al regidor de turisme i promoció econòmica Nicola Bruzzese.

Brossa, en una compareixença avui amb part dels membres del govern, ha rebut el suport dels altres dos socis, Udem i Plataforma Cívica. Tant Xavier Martínez (Udem) com José Gallego (Plataforma) han subscrit la manca d'entesa amb els populars. «És una cosa que ha sortit i després de mesos de tibantors», ha dit Martínez. Per Gallego, ha faltat diàleg i el trencament és la conseqüència.

El regidor del PP, Julià Genovés, constata la mala relació amb els socis de govern a qui havia posat el seu càrrec a disposició en dues ocasions, assegura. Genovés ha explicat que fa setmanes que estan disposats a abandonar. «Hi ha matrimonis impossibles», ha dit.

Les divergències sobre el projecte de creació de l´ens municipal de turisme, que era una promesa electoral del PP, haurien estat «la gota que ha fet vessar el got», segons els populars, que diuen haver-se sentit «menystinguts» i «manca de diàleg». Per la resta de grups, en canvi, ha estat la decisió de pujar el sou a una treballadora municipal Alícia Fuentes a qui es va posar al capdavant del departament de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, i cap de departament de Promoció Econòmica.

L'increment de sou es va aprovar per junta de govern amb el vot en contra d'un regidor de CiU, però més tard es van fer enrere. La treballadora ha anunciat avui que renuncia a mantenir-se al capdavant de les àrees sense percebre la retribució adequada i es queda amb les funcions de tècnica de grau mitjà d'habitatge. Brossa justifica l'oposició del govern a pujar cap sou fins que estigui acabada la valoració dels llocs de treball que està en marxa.

L'equip de govern queda ara amb quatre representants de CiU al capdavant, dos edils de Plataforma Cívica i un d'UDEM. Brossa ha explicat que governaran en minoria i es buscaran acords abans d'aprovar els temes importants però tampoc tanquen la porta a fer acostaments a alguna formació.

A la comparaixença d'avui hi han estat presents el regidor d'Entesa, Oscar Sánchez, el del PSC, Jaume Moret, i representants d'ERC. A cap d'ells els ha sorprès el desenllaç i ara estan a l'expectativa de veure què fa al govern.

Entesa és la única formació que té clar que és impossible una entrada al govern i com va manifestar després de les eleccions, són partidaris d'aprofitar per debatre i buscar acords en cada tema que es plantegi. ERC està previst que es reuneixi avui per valorar la situació. Tant aquest grup com el PSC esperen veure quins moviments farà el govern.

La possibilitat que es faci una moció de censura queda pràcticament descartada perquè ERC, PSC i Entesa necessitarien el suport dels populars o algun dels membres del govern.