L´alcalde d´Avinyonet de Puigventós, Josep Maria Bartolomé, ha emès resolució d´alcaldia denegat la petició d´un grup de veïns avalada per 741 signatures que es reobri la biblioteca municipal. Al·leguen que, tal com es va posar sobre la taula en un ple, s´estan fent passos per a la reobertura d´un espai com a sala de lectura i s´està treballant amb la Diputació. Els veïns també han demanat una reunió amb el president de la Diputació, Pere Vila.

Amb data 29 de març els veïns van rebre la resolució d´alcaldia. Van presentar una sol·licitud amb les signatures demanant «la immediata reobertura de la biblioteca Lluís Poch, la col·locació del rètol retirat, que se la doti de recursos econòmics personals i materials». El govern els respon que el tema ja es va tractar al ple de l´11 de març (sol·licitat per ERC) manifestant la disposició a «sempre que hi hagi un projecte sòlid i viable econòmicament» a trobar un altre local per ubicar-hi la biblioteca i per unanimitat van aprovar fer tots els passos per a «la reobertura d´un espai municipal com a sala de lectura, estudi i biblioteca municipal i per emprendre accions adreçades a la dinamització d´aquest». Ja s´estaria treballant, segons els comuniquen, amb la cap de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Girona, tant trobar un lloc idoni com dotar-la de material. Però descarten reobrir l´anterior espai i els deneguen la sol·licitud.

L´Ajuntament va reconvertir l´antiga biblioteca en un espai de «coworking» perquè no tenia usuaris. El més polèmic de l´actuació ha estat, però, el llençament dels llibres, almenys 1.361 que s´havien ­catalogat el 2011, i més de cinc-cents en caixes cedits per particulars, al contenidor de reciclatge blau.