Figueres liquida el pressupost de 2015 amb 3,8 milions en positiu

L'Ajuntament ha pogut rebaixar l'endeutament a la meitat, ja que ha passat del 100,92% al 53,53

11.04.2016 | 07:03

L'Ajuntament de Figueres ha tancat la liquidació del pressupost de 2015, que ha deixat un romanent positiu de 3.820.242,84 euros i un endeutament del 53,53%, una de les millors xifres registrades per aquest consistori i 47 punts per sota del 100,92% registrat el 2012. L'alcaldessa, Marta Felip, va assegurar que la situació els permetrà no només complir amb el pressupost previst per aquest any sinó també assumir altres serveis no obligatoris i fer front a imprevistos. De moment, ja ha precisat que es veuen en condicions d'assumir una obra de millora a la Fundació Clech i Nicolau i també a assumir part de la construcció de la nova protectora d'animals prevista a Pedret i Marzà.
Felip va assegurar ahir a la presentació de les dades que per primera vegada des de l'aprovació de la llei d'estabilitat pressupostària del 2012, l'Ajuntament compleix amb aquesta normativa i la regla de despesa. I és que Figueres atravessava des del 2011 una de les seves pitjors finances de la seva història. Fa cinc anys, hi havia 9,07 milions negatius. Una dada que es va mantenir el 2012 amb 4,7 i el 2013 amb 3,2. L'alcaldessa va argumentar que arran de la crisi la previsió d'ingressos que s'havia fet no es va complir i que en els últims anys va obligar a fer importants esforços de contenció.
Les xifres negatives van començar a remuntar el 2014, amb una liquidació de 3.005.043 milions positius. Pel que fa al resultat pressupostari ajustat, hi ha 5,6 milions d'euros positius i un estalvi net de 10,2 milions.
L'evolució d'ingressos i despeses facilitada per l'Ajuntament indica com fa cinc anys les obligacions reconegudes se situaven als 61.228.663,35 euros i els drets reals liquidats als 51.879.989,98 euros. Un decalatge molt gran que s'ha reconduït. Enguany, els drets liquidats es troben en 57.639.001 milions entre les obligacions reconegudes estan als 55.030.306 milions. Tant Felip com el regidor d'Hisenda, Jordi Masquef, van insistir en el fet que l'Ajuntament està sanejat, que els números són reals i que Figueres ha recuperat la seva capacitat inversora. Per això, l'alcaldessa va dir que, de moment, se centra a assumir els compromisos establerts en aquest nou pressupost i que preveuen, entre d'altres coses, la construcció del nou pavelló. També preveuen presentar properament un pla d'acció per als propers tres anys i mig i diu que tindran capacitat per fer front a altres necessitats i imprevistos com una reforma a la Clerch i Nicolau o la nova gossera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»
A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Enllaços recomanats: Premis cinema