El ple de Figueres va aprovar dijous al vespre donar suport als ajuntament investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovar mocions en defensa de la declaració de desconnexió del Parlament de Catalunya. La moció impulsada per la CUP va tenir el suport de CDC, la CUP, Compromís d'Esquerres per Figueres i independents, les abstencions del PSC i Unió i els vots en contra de C's i el PP. El document mostra el rebuig als requeriments enviats a gairebé 300 ajuntaments catalans, entre els quals hi ha la capital altempordanesa. D'aquesta manera, la ciutat es compromet a sumar-se i difondre les mobilitzacions que es convoquin en suport als càrrecs electes encausats o cridats a declarar i dels ajuntaments requerits per l'Audiència.

El suport del plenari va arribar justament dijous al vespre, quan es va celebrar a Verges una concentració en solidaritat amb l'equip de Govern del municipi. El text denuncia la «persecució» de determinats àmbits judicial de l'Estat contra els ajuntaments catalans que van impulsar resolucions en suport de la declaració de la desconnexió del 9 de novembre, suspesa pel Tribunal Constitucional. També es lamenta el fet que l'Audiència ordeni als cossos i forces de seguretat que es dirigeixin a les cases consistorials per requerir la informació sobre els plens en què es va aprovar la moció en qüestió. Figueres, de fet, ja va enviar fa setmanes tota la documentació requerida.

La proposta referma, a més, el suport del municipi de Figueres al dret a decidir. La regidora, Natàlia Sànchez (CUP), va llegir unes paraules manifestades pel regidor, Joan Coma (CUP), acusat d'un presumpte delicte de sedició, en senyal de solidaritat.

Segons l'informe jurídic de l'Audiència, Coma va apel·lar a la desobediència davant dels tribunals durant el seu discurs al ple municipal en què es debatia la moció de suport a la desconnexió. L'Ajuntament de Girona també debatrà i votarà, a proposta de la CUP, una moció de suport als ajuntaments investigats en el proper ple, previst per dilluns vinent.