L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha adequat un aparcament a la zona de la platja de la Gaviota just al costat del que Costes va anul·lar perquè estava en domini maritimoterrestre i on ha portat a terme una actuació per regenerar les dunes. És la solució urgent que es va adoptar per tal de disposar de places per a estacionar per aquesta Setmana Santa. El que no s'ha pogut resoldre és la connexió des d'aquest punt directa amb la platja del costat perquè Costes no ho permet.

L'alcalde de Sant Pere, Agustí Badosa, ha explicat que s'ha arribat a un acord amb un propietari per una feixa just al costat del solar que s'utilitzava fins ara com a estacionament. S'ha fet un primer acord per tres anys pagant un lloguer per l'ús del terreny. Té capacitat per a uns 170 vehicles. S'ha posat en servei de forma provisional per Setmana Santa però ara s'acabarà d'adequar perquè estigui a punt per a l'estiu vinent.

L'alcalde, Agustí Badosa, ha constatat que està fora de límit maritimoterrestre, per tant, permet resoldre la situació més urgent que s'havia generat quan Costes va decidir impedir estacionar dins l'àrea de costa i que era l'única alternativa que hi havia per a vehicles. "Hem estat capaços per Setmana Santa de donar un primer ús, i ara ho acabarem de completar", diu Badosa.

Des de l'Estat es va decidir actuar per tal de regenerar les dunes litorals i acabar amb el que consideren un ús indegut dels terrenys. Costes va informar a Diari de Girona, després de l'actuació, que feia molt temps que es demanava a l'Ajuntament de Sant Pere una solució.

El govern municipal va optar per accedir de nou al terreny amb màquines i aplanar-lo. Ambdues parts van acordar que els donarien uns mesos de marge però va tornar a intervenir. Finalment, des del govern de Sant Pere van optar per trobar una sortida a aquesta tram litoral on l'alcalde ha explicat que "és una platja dels santperencs, de tota la vida, i molt utilitzada i necessitavem una solució". Malgrat la sortida, no estan del tot satisfets perquè aquí solien estacionar també cotxes de banyistes de la platja més al nord de Can Martinet on es pot practicar el kitesurf.

Dos espais desconnectats

L'actuació de Costes impedeix la connexió directa entre els dos espais litorals. L'altra platja té un estacionament també provisional dins la zona maritimoterrestre que l'alcalde constata que "el dia de demà també haurem de trobar una solució". Els que fins ara optaven per estacionar a la zona de la Gaviota, diu l'alcalde, hauran de caminar forces metres.

A banda de la solució provisional adopatada, Badosa ha informat que l'Ajuntament treballa per regular l'estacionament a les set platges del terme. En tres o quatre punts hi ha aparcaments que no estan en domini maritimoterrestre però són solucions provisionals que s'han de consolidar.

L'Ajuntament de Sant Pere es va molestar quan Costes va decidir eliminar-los l'aparcament. Es va col·locar un cartell al lloc on es llegeix "l'accés a la platja anul·lat i malmès pel servei de costes de l'Estat a Girona", "sense acord amb l'Ajuntament ni coneixement del projecte".