El conseller d'Interior, Jordi Jané, es va reunir ahir al vespre amb el Govern de Figueres, representants de tots els grups municipals i dels diferents cossos de seguretat amb qui es va comprometre a «posar a disposició tots els recursos i a fer un programa operatiu específic als barris de Sant Joan i el Culubret». L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), va explicar que la voluntat és ara continuar les trobades amb els departaments de Territori, Ensenyament i Benestar Social per a concretar «un pla integral» per aquesta zona oest de la ciutat. La trobada, que es va fer a Barcelona, s'ha produït arran del tiroteig sense ferits que va tenir lloc el passat 31 de març.

La reunió va durar gairebé dues hores en les quals, segons Felip, el conseller els va explicar totes les actuacions i investigacions que s'han dut a terme a la zona arran de l'incident. En aquest sentit, l'alcaldessa diu que, de moment, no poden concretar-se però que segueixen avançant. Pel que fa a la problemàtica latent als barris, Interior els va dir que posarà a disposició de Figueres tots els recursos però que també hi durà a terme un programa operatiu especial, diferent dels que es fan a altres zones. Malgrat això, l'alcaldessa va assegurar que per motius de seguretat no se'n poden donar detalls concrets. Amb tot, Jané va remarcar que la problemàtica no només es resol per la via policial i que cal la implicació d'altres àrees. En aquest sentit, Felip va explicar que en parlaran amb tots els portaveus que ahir eren presents a la trobada però ja va avançar que la intenció és mantenir la unitat i començar a concretar de forma imminent trobades similars amb Territori, Ensenyament i Benestar. «Tots som conscients que aconseguirem millors resultats si hi ha implicació de tots els departaments. La intenció és aconseguir un pla integral», va insistir l'alcaldessa.

La reunió arriba gairebé dues setmanes després del tiroteig que va provocar un fort dispositiu al barri tot i que, de moment, no hi hauria detinguts. L'únic que va transcendir, tot i que oficialment no s'ha confirmat, es que es tractaria d'una disputa entre membres d'un mateix clan que volien disparar a un home d'ètnia gitana. Els trets, però, es van produir en ple carrer i, tot i que no provocar ferits, van impactar sobre façanes i alguns vehicles que hi havia estacionats. La situació no només ha provocat la indignació de l'Ajuntament en bloc -que dijous va aprovar una declaració institucional- sinó també de la comunitat gitana, que condemna els fets i demana que no se'ls estigmatitzi.