El «Saga Pearl II» arriba a Roses

Territori es compromet a tenir entre les prioritats la construcció del dic que permeti atracar a port

14.04.2016 | 14:11
El creuer «Saga Pearl II», amb 400 passatgers a bord.

Roses s'estrena avui com a port que acull el primer creuer de la temporada amb l'arribada del «Saga Pearl II», amb 400 passatgers a bord. És el primer també dels sis que fondejaran a la badia i que hi portaran fins a 2.000 viatgers, 500 més que l'any passat. L'alcaldessa, Montse Mindan, ha reivindicat el de Roses com a port important de la Mediterrània tot recordant la necessitat de tenir un moll on els vaixells puguin atracar.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha assegurat que el sector dels creuers és una activitat econòmica de primer nivell i que la Generalitat aposta per la cohesió territorial. «És la primera vegada que iniciem la temporada a Roses i el d'aquí és un model d'èxit». En aquest sentit, va dir que el Govern compatibilitza dos mecanismes: el de Palamós amb un moll «específic» i el de Roses, que «fins que no es pugui fer la inversió, també és interessant poder atractar al mig de la badia».

Per Rull, el més important ara és «estabilitzar la situació financera de la Generalitat». «Hem de ser capaços de fer el pla d'acció de Ports de Catalunya. Això ho acabarem fent però mentre no ho fem, hem de crear les condicions per acollir creuers com aquest. Un cop estabilitzants aquesta ha de ser una actuació que poguem afrontar en un termini raonable».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema