Dues persones han estat detingudes com a presumptes autores de l'intent de robatori de la càrrega de pernils d'un camió que la matinada del passat 9 d'abril es trobava estacionat a una àrea de servei de l'autopista AP-7, al terme municipal de Garrigàs, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Els detinguts són dos veïns de Mataró (Maresme) i Villaviciosa de Córdoba, de 24 i 25 anys i nacionalitat espanyola, als quals s'acusa d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els fets es van produir sobre les 05.30 hores, quan agents de paisà van accedir a l'àrea de servei de Garrigàs i van veure una furgoneta blanca estacionada al costat d'un camió amb les portes posteriors obertes.

En acostar-se, els policies van veure que la porta del remolc també estava oberta i que un home s'hi havia pujat, cosa que va fer que procedissin a acreditar-se com a Mossos d'Esquadra.

En aquell moment, cinc homes que es trobaven a la furgoneta i a l'interior del remolc van sortir corrent, encara que els agents van aconseguir detenir-ne dos.

Els Mossos van comprovar que el precinte del remolc, que transportava pernils, molts d'ells carregats en aquell instant a la furgoneta dels lladres, estava trencat mentre el conductor del camió dormia a la cabina.

La furgoneta tenia a més les matrícules tapades amb cinta americana per facilitar la fugida sense ser identificats, per això es va procedir a la detenció dels dos homes interceptats, encara que la investigació continua oberta i centrada a localitzar la resta d'individus.

Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar el 9 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva posada en llibertat.