Un projecte educatiu per a nens de 0 a 6 anys, Imagina Kids, es va portar ahir el primer premi dels premis Emprenedors a Figueres. La proposta que ja està en marxa al carrer Vilafant. Una de lesimpulsores, Cristina Brugués, va destacar la voluntat d'ajudar a crear emprenedors com els que ahir van omplir l'auditori Caputxins de Figueres. Visual 13, Gastrònoms, i estudiants de Les Escolàpies i l'Institut Cap Norfeu van ser la resta dels premiats.

La comarca de l'Alt Empordà té un atur del 18,4, dos punts per sobre la mitjana catalana. I d'entre aquests aturats una part molt elevada són persones amb poca formació. Ho afirmava el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, i s'hi afegia el regidor de Promoció Econòmica de Figueres, Manel Toro. Però alhora destaca en oportunitats i en emprenedoria. Ambdos instaven a ajudar a revertir la tendència.

Un emprenedor, premiat amb un segon premi, en una altra edició, Marc Barceló, responsable deVolta Motorbikes posava de manifest que fa deu anys no existia l'assignatura d'emprenedoria i avui és a les aules. Remarcava que emprenedors no són només els que arriben a Silicon Valley sinó des del que obre una botiga o aporta idees innovadores fins i tot des d'un lloc de l'administració. Però perquè això sigui així, per Roquer, no n'hi ha prou amb donar coneixements als estudiants perquè la tecnologia d'avui evoluciona a grans salts sinó que s'han de donar eines. En aquesta linia treballa l'Imagina Kids perquè això sigui així des de les primeres edats amb un mètode que reafirma lesexperiències i interaccions dels infants amb pares, mares i membres de lafamilia.

Els premis tenen com a objectiu la promoció de la inciativa emprenedora a la comarca, la difusió de la innovació i el reconeixement al valor afegit. Tres dels premis estan adreçats a empreses o projectes empresarials -Emprenedor, Jove Empresari i Premi a la Innovació-, però un quart en dues categories diferents està pensat per als futures empresaris. Els organitzadors van destacar l'alt nivell de les propostes presentades per centres educatius d'arreu de la comarca que ha fet difícil la tria. Originals idees s'han acabat convertint en propostes empresarials.

Els premis estan organitzats per l'Ajuntament de Figueres, l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Forum Imagina. Els premis dotats econòmicament són l'innovador amb 3000 i 1500 pel primer i segon respectivament.