El mosso d'esquadra Albert Palacios, que porta a terme el repte d'anar de Roma a Santiago de Compostel·la a peu per recollir fons per a l'Asier, un nen malalt, va arribar diumenge a Catalunya per continuar el recorregut, a 0,10 cèntims d'euro el quilòmetre. Ahir va rependre el camí acompanyat de diferents representants del cos. Està previst que el dia 20 passi per Girona i sigui rebut pel comissari. L'objectiu és aconseguir 15.000 euros, dels qual ja en porta més de deu mil des de la plataforma implica-t.org de l'obra social de hospital Sant Joan de Déu.

L'Asier és fill d'una mossos d'esquadra. Pateix un glioma dífus de tronc, un tipus de tumor que es localitza en el tronc cerebral, una estructura del sistema nerviós que connecta entre si la medul·la espinal, el cervell i el cerebel. Apareixen uns 300 casos l'any a tot el món. Aquesta malaltia, a dia d'avui, és incurable. Només a través de la recerca es poden obrir portes d'esperança per al seu tractament. Així s'explica des de les diferents plataformes on s'intenta aconseguir fons perquè l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ?pugui treballar en la recerca al costat d'altres laboratoris de tot el món.

A la fita d'Albert Palacios s'han sumat altres companys de professió. El grup Almogàvers de l'Empordà va organitzar un caminada a Cànoves i diumenge van rebre'l a la Jonquera on va arribar a quarts de dues. L'inspector Alfons Sánchez, el cap de Seguretat Ciutadana, Lluis Perianes, o l'intendent Xavier Creus són alguns dels noms coneguts dels Mossos que ahir van caminar un tram amb l'Albert, per fer-li costat i per ajudar a aconseguir el màxim de fons.