El primer ministre francès, Manuel Valls, ha indicat que el seu Govern proposarà ampliar dos mesos l'estat d'emergència al país a partir del proper 26 de maig, un període que cobrirà l'Eurocopa i el Tour de França.

"L'estat d'emergència no pot ser permanent, però hem de garantir plenament la seguretat dels grans esdeveniments", va dir a l'emissora "France Info", en la qual es va referir tant al torneig de futbol, que tindrà lloc entre el 10 de juny i el 10 de juliol, com a la tornada ciclista de juliol.

Valls va subratllar que "l'Eurocopa ha de celebrar-se amb tota seguretat i al mateix temps ser una festa amb els estadis i les zones per als fans plens".

El cap del Govern francès va assenyalar que el titular d'Interior, Bernard Cazeneuve, presentarà avui en el Consell de ministres la mesura, que es transmetrà després al Consell d'Estat, la màxima instància administrativa de França, i després al Parlament per ser sotmesa a vot.

L'estat d'emergència, que reforça les mesures de seguretat, es va decretar després dels atemptats gihadistes de mitjan novembre a París, en els quals va haver-hi 130 morts i més de tres centenars de ferits, i després d'haver estat perllongat dues vegades anava a expirar el proper 26 de maig.

Les seves anteriors prolongacions han estat criticades per organismes com el Consell d'Europa, que considera que aquest dispositiu ha tingut efectes concrets "relativament limitats" en matèria de lluita antiterrorista, però ha restringit "fortament" l'exercici de les llibertats fonamentals.