L'alumne de La Salle Oriol Darnés ha guanyat el II?Concurs d'Oratòria Juvenil Alt Empordà. Vint-i-vuit estudiants de quart d'ESO de tots els instituts de la comarca van disputar les semifinals i finals, el cap de setmana a Vilajuïga.

La iniciativa va començar l'any passat amb l'objectiu de conscienciar i promoure entre l'alumnat i les seves families la necessitat de millorar l'expressió oral i la importància creixent de saber-se expressar en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant recursos argumentatius i retòrics adients.

Els 28 alumnes que van participar a les fases finals van ser seleccionats durant els darrers mesos d'entre prop de mil alumnes de quart d'ESO de la comarca. A les semifinals van haver d'exposar un discurs de tres minuts sobre un tema. Els cinc millors van disputar la final.

Després d'una molt ajustada decisió, el jurat va resoldre que l'alumne Oriol Darnés era el millor orador d'aquesta segona edició del concurs. La segona posició va ser per a Maria Cañadas, de l'INS Alexandre Deulofeu, de Figueres, mentre que el tercer lloc va ser per a Omar Ferrer, d'Escolàpies Figueres. En 4a i 5a posició es van classificar Sílvia Ayala, de l'INS Narcís Monturiol de Figueres i Pau Ripoll de l'INS Castelló d'Empúries.