Roses celebrarà l'11 i el 12 de juny el primer Festival Drons N'Roses en homenatge al fotògraf Jordi Velasco. El concurs tindrà una àmplia programació amb curses, exhibicions, tallers infantils, exposició de material i conferències. Serà d'àmbit estatal amb premis de fins a 3.500 euros. La temàtica serà el patrimoni històric i cultural de Roses.

L'alcaldessa, Montse Mindan, ha mostrat el seu agraïment a tots els implicats en aquest projecte amb el que Roses complirà un desig pendent de retre un «merescut» homenatge al fotògraf rosinc Jordi Velasco, mort en accident d'avioneta el 2012 a l'edat de 28 anys. Velasco va treballar durant la seva trajectòria professional amb imatges aèries de Roses. Era un dels aspectes de la seva feina on més va destacar. També va treballar com a fotoperiodista col·laborant en diversos mitjans com Diari de Girona, on també va il·lustrar alguns temes amb espectaculars imatges aèries. «Continuar la seva tasca difonent la bellesa del patrimoni històric i natural de Roses tal i com en Jordi ens la va mostrar, a vista d'ocell, és el millor homenatge que li podem oferir» -va dir el regidor de Patrimoni Cultural de Roses, Carles Pàramo.

El festival justament pretén servir per difondre'l a través del ventall ampli de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. El festival es portarà a terme dins el clos de la Ciutadella i a l'espai costaner entre Punta Falconera i la Cala Rostella.

S'està treballant en la possibilitat que es pugui enlairar un globus estratosfèric amb el qual es podrien rebre imatges de Roses i Catalunya i fins i tot arribar a la visió del globus terraqui, perquè l'enlairament pot arribar fins als 35.000 metres d'alçada. Aquesta possibilitat encara està per confirmar. El festival es complementa amb curses i exhibicions que oferirà l'equip de DDC-Drons de Carreras a l'espai de la Ciutadella. A través de monitors, el públic assistent podrà visualitzar les imatges. Hi haurà conferències, tallers i altres activitats.